Opinii

Consuma si nu cerceta !

0

Image

     Da, asta-i societatea din ziua de azi. Fie ca vrei sa accepti, fie ca nu. E o societate bazata pe consum, iar tu faci parte din societate. Ai vrea sa negi, sa poti zice ca nu-i asa…dar societatea transforma oamenii in roboti, iar sistemul de operare al telefonului tau se numeste android. Nasol, nu?

     Adu-ti aminte cand un prieten/o prietena ti s-a laudat cu ceva care n-a implicat banii. Nu pune lipsa raspunsului pe seama oboselii sau pe a lipsei tale de interes de a-i asculta pe altii…pur si simplu, sunt total rarisime momentele astea. Priveste in jurul tau si ai sa observi ca toti isi etaleaza strict lucrurile materiale. Sau gandeste-te altfel…ai fost vreodata fericit in momentele in care n-aveai bani in buzunar? Daca raspunsul e negativ, sincere regrete…ai trait degeaba.

Ti se zice de mic c-ai nevoie de bani pentru a fi fericit. Ti se implementeaza ideea ca trebuie sa muncesti cat mai mult si sa ai o cariera cat mai reusita, sa-i faci mandri pe parintii tai si eventual sa reusesti ceea ce ei nu au reusit. Inca din primii ani ai tai de viata, cei din jur te vad ca pe o tabla pe care fiecare trebuie sa-si scrie convingerile si aspiratiile, iar printre acestea se afla si banii pe care trebuie sa-i ai in abundenta. Dramatic e ca majoritatea sunt gresite si tu nu esti capabil in acele momente sa le vezi astfel.

Spre final, raman de continuat versurile de la inceput: “…baga-te la rate pana mori/Cu pupile dilatate privind la televizor”.

About the author / 

peapetulburi

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !