Opinii

Dependenti de tehnologie

15

1013692_804153146268690_2130941552_n

     Incep sa cred din ce in ce mai mult ca tehnologia nu numai ca nu te ajuta, ci te tampeste de-a dreptul. Cand eram mic, n-avea nimeni telefon mobil si nu era niciun fel de panica a celor din jurul tau care sa-si inchipuie ca daca n-ai raspuns la telefon, gata, esti intr-o situatie nasoala rau sau chiar ai murit. Nu raspunde doua-trei zile la telefon si toti cei care au incercat sa te contacteze se vor panica teribil…sau, ma rog, se vor bucura crezand c-au scapat de tine.

     Atat de mare e adictia omului modern la tehnologie incat aproape nimeni nu mai concepe sa traiasca fara telefon mobil, televizor, pc/laptop, tableta etc. Daca-ti uiti telefonul mobil acasa intr-o zi si nu mai ai cum sa te intorci acasa sa-l iei, gata, ziua aia esti pierdut si total deconectat de la ceea ce se intampla in jurul tau.

      Daca circuli des cu metroul, ai observat cu siguranta ca cel putin una din trei persoane sta pe facebook sau se joaca pe telefon/tableta. Restul de doua persoane stau cu ziarul gratuit pe care-l primesc la metrou in mana. Nu stiu ce sa cred ca-i mai dramatic…sa fii manipulat de un telefon sau sa-ti primesti doza zilnica de informatie falsa care sa te mentina departe de realitate.

      Copiii uita sa socializeze cu cei de varsta lor si sa iasa afara din case, devenind confuzi in momentul in care trebuie sa-si faca prieteni in lumea reala. Parintii doresc sa-i faca fericiti, le cumpara tot ce-si doresc in ceea ce priveste noutatile tehnlogice, dar si ei, la randul lor, de-abia asteapta sa se uite la stiri la noua plasma pe care tocmai au cumparat-o. E un alt cerc vicios din care e greu sa scapi…fie reusesti sa iti gasesti o activitate care sa se desfasoare in afara casei, fie devii un robot care mai are un pic si ajunge sa fie si el bagat in priza.

About the author / 

peapetulburi

15 Comments

 1. Dianette May 26, 2014 at 9:33 pm -  Reply

  Iar zambesc. De mine. Acum doua zile mi-am uitat mobilul intr-un magazin, in cos… Nu au trecut cinci minute dupa ce am intrat in casa, ca am si constatat disparitia… am “intors casa pe dos”… am fugit inapoi la magazinul respectiv, unde, ma astepta cuminte… una din dependentele mele… mobilul 🙂
  Nu valoarea materiala m-a panicat… ci, cum spui tu… o zi, doua… “deconectata”..
  pana faceam rost de altul…
  De speriat! Incerc sa ma mai desprind… de prize””

  • peapetulburi May 26, 2014 at 9:39 pm -  Reply

   Şi eu m-aş întoarce după telefon din simplul motiv c-aş pierde numere ale unor persoane de care nu aş mai putea da altfel. Uite, chiar ar fi bine să-mi fac o agendă cu numerele de telefon, old school şi durabil.

   Cu toţii încercăm să ne desprindem de prize, dar totuşi comunicăm pe bloguri…deci, avantaj tehnologie.

   • Dianette May 26, 2014 at 9:47 pm -  Reply

    Da… nu-i rea ideea cu lista… Anul trecut am pierdut un telefon. M-am ofticat dupa numere… pe unele le-am recuperat, pe altele ba. Am facut si o listuta palpabila, reala… Daaar… au trecut lunile si am mai uitat “patania”… am aruncat si lista… ca deh, in noul telefon le am pe toate :)))
    Am sa fac alta! Gata. Mi-am amintit.

    • peapetulburi May 26, 2014 at 9:50 pm -  Reply

     E incredibilă capacitatea noastră de a uita despre anumite lucruri odată ce nu ne mai afectează…ai pierdut telefonul, ai ştiut o lună de existenţa acestei liste şi după ai uitat de ea :)) nebănuite-s căile minţii umane!

     Nu ştiu dacă ai apucat să vezi “Memento”, dar aşa vom ajunge..să ne tatuăm pe piele anumite lucruri pentru a nu le mai uita 😀

   • Dianette May 26, 2014 at 9:49 pm -  Reply

    Da… avantajele tehnologiei nu sunt de ignorat! Altfel aceasta comunicare ar fi exclusa, ca mic exemplu… Dar dependenta… asta nu-i buna.

    • peapetulburi May 26, 2014 at 9:59 pm -  Reply

     Desigur, cum altfel mai dădeam eu de alte persoane care-s derutate de termenul de degustare? :))

   • Dianette May 26, 2014 at 9:56 pm -  Reply

    Da, “Memento” e un bun exemplu… Razi ca si eu rad :p

    • peapetulburi May 26, 2014 at 9:58 pm -  Reply

     Am râs involuntar când am citit “râzi”…universul lucrează! :))

   • Dianette May 26, 2014 at 10:03 pm -  Reply

    🙂 Ce dilemă, degustarea asta!
    Uite, acum observ începutul comentariilor mele da-da-da :)))
    Mă chinui să scap de negaţii… şi… ce-mi iese 🙂

    • peapetulburi May 26, 2014 at 10:08 pm -  Reply

     Da, mi se întâmplă şi mie des…uf, iar s-a întâmplat!

     Nu eşti singura persoană care se chinuie să scape de negaţii, bănuiesc că suntem pe drumul cel bun prin această repetare :))

   • Dianette May 26, 2014 at 10:11 pm -  Reply

    Să sperăm… 😉

    • peapetulburi May 26, 2014 at 10:23 pm -  Reply

     Ce să mai sperăm măi, Dianette…să-l lăsăm pe Bachus să lucreze.

     Cheers! :))

   • Dianette May 26, 2014 at 10:40 pm -  Reply

    :)))

  • Dianette May 26, 2014 at 10:33 pm -  Reply

   Ahhh… dependenţele””
   Cheers! 😉

   • peapetulburi May 26, 2014 at 10:34 pm -  Reply

    Da, dragile noastre dependenţe :))

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !