Filme

Falling Down (1993)

0

falling-down-298394l

     Crezi ca esti normal ? Cam care-i limita intre normalitate si nebunie? De fapt, ce-s oamenii nebuni? Nu cumva oamenii normali care au cedat deja ?

     “Falling down” suprinde atat de bine normalitatea anormalitatii intr-o societate in care totul este de mult trecut de limita absurdului si-n care, probabil, doar indiferenta te poate tine mereu sanatos din punct de vedere psihic. Filmul prezinta ziua lui Willian Foster cand indifirenta a disparut, cand ochii s-au deschis si socul a fost mai mult decat puternic.

     Problemele abordate in film sunt in continuare actuale, de la strainii tot mai des prezenti in tarile mult mai dezvoltate din punct de vedere economic fata de cele din care provin si pana la “egalitatea” in ceea ce priveste impartirea banilor in functie de aportul pe care-l aduce fiecare pe aceasta lume. Parca revedeam monologul lui Edward Norton din 25th hour, dar si secvente din Training day, unde aceasta cunoastere a realitatii s-a sfarsit ceva mai bine.

     Impresionantul rol pe care-l face Michael Douglas, problemele societatii abordate atat de bine in film, cat si ironia numarului de la masina lui Willian Foster (D-Fens…gandindu-ne ca cea mai buna aparare e atacul) fac din “Falling down” un film pe care nu trebuie sa-l ratati.

About the author / 

peapetulburi

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !