Opinii

Ce masca alegi sa porti ?

18

mask

     In fiecare zi, alegem sa purtam tot felul de masti doar pentru a ne face placuti celor din jur. Refuzam sa mai fim sinceri, iar marele risc al acestei atitudini este ca vom uita cine suntem cu adevarat intr-o buna zi. In functie de locul in care urmeaza sa ne aflam si grupul pe care urmeaza sa-l intalnim, ne alegem tacticos mastile pe care urmeaza sa le purtam.

     Daca ne indreptam catre un mediu nou, vom fi deseori alte persoane decat cele care suntem de obicei. Vom fi mai rezervati, incercand sa ne facem placuti inca din primele momente. Vom rade fortat la glumele celor din jur, chiar daca n-au fost pe gustul nostru. Ne vom gandi de doua ori inainte de a spune ceva, data fiind frica de a nu decadea in ochii lor.

     Bineinteles, folosim mastile si-atunci cand ne intalnim cu grupuri de persoane pe care le cunoastem ; de exemplu, cele de la liceu, facultate sau locul de munca. Daca vom dori sa ne facem cunoscuti si remarcati, vom avea grija sa fim placuti de toti cei din jur, chiar daca pe multi nu-i suportam. Vom prefera sa ne pliem dupa valorile majoritatii si dupa nivelul lor de inteligenta. Aceste tendinte le avem, mai ales, atunci cand suntem mici. Adu-ti aminte de eforturile pe care le faceai in scoala pentru a fi alaturi de cei care erau vazuti bine de restul clasei. Voiai sa fii ca ei si, de multe ori, faceai lucruri care nu te reprezentau.

     Anii trec, dar tu pastrezi aceleasi reflexe. In fiecare dimineata, alegi mastile de care ai nevoie in respectiva zi. Trebuie sa pari fericit/a si puternic/a pentru a le da incredere celor din jurul tau, mai ales daca ai familie. Trebuie sa pari multumit/a de tot ceea ce te inconjoara, pentru a nu da frau certurilor si nemultumirilor. Preferi sa te abtii deseori de la comentarii, sa afisezi un zambet tamp si sa mergi mai departe. Acumulezi frustrari, dar mastile iti ascund starile prin care treci.

     Si-n final ce se-ntampla ? Izbucnesti, varsandu-ti nervii pe cei din jurul tau. Si chiar si-n acele momente, porti masca furiei si a lasitatii, excluzand admiterea deciziilor care te-au adus in acel ” punct terminus “…

About the author / 

peapetulburi

18 Comments

 1. july March 6, 2014 at 8:34 pm -  Reply

  Deci, nu ! Anii trec si inveti sa te eliberezi de masti, inveti sa te cunosti si sa te placi asa cum esti, si sa nu-ti mai pese cum le-ar place altora sa fii !

  • peapetulburi March 6, 2014 at 8:38 pm -  Reply

   Ei, zau ! Cati facem asta ? Cred ca-mi ajung degetele de la o mana pentru a numara persoanele care-au reusit sa faca acest lucru din cercul oamenilor pe care-i cunosc.

   • july March 6, 2014 at 8:43 pm -  Reply

    Vezi, si asta inveti cu timpul . Sa nu-ti mai pese cati o fac, ci doar sa o faci tu pentru tine . 😀

    • peapetulburi March 6, 2014 at 9:42 pm -  Reply

     S-a retinut, ai dreptate ! 🙂

 2. Iuliana Motoi March 6, 2014 at 8:52 pm -  Reply

  M-ai facut sa rasfoiesc blogul meu si sa citesc o postare de acum 3 ani si ceva. Tot cu masti, tot cu intrebari fara raspuns. Dupa atata timp vad lucrurile altfel. Lucrurile s-au asezat cum trebuie, iar masca mea nici n-o mai port. Dar ca sa faci asta trebuie sa fii impacat cu tine si sa fii multumit de ceea ce ai ajuns. Si nu, nu trebuie sa porti nici o masca, cel putin cu cei dragi si apropiati tie. In rest, in societate, e normal sa afisezi un zambet chiar si atunci cand lucrurile nu merg grozav de bine. Ca sa nu ii impovarezi si pe altii cu problemele tale.

  • peapetulburi March 6, 2014 at 10:50 pm -  Reply

   Of, curiozitatea ma va impinge sa caut acel articol. Nici in societate nu prea as purta masti, dar sunt de acord ca-s anumite situatii care o cer. Exemplul care-mi vine acum in cap este cel al profesorului, care n-ar trebui sa-si aduca frustrarile si nervii la ore, dar de multe ori o face. 🙂

 3. brideofchucky2013 April 23, 2014 at 5:58 pm -  Reply

  Of, iaca mare adevăr grăiești.
  Awesome.

  • peapetulburi April 23, 2014 at 6:05 pm -  Reply

   Măi, măi, măi, dar multe “of-uri” mai avem 😀

   • brideofchucky2013 April 23, 2014 at 6:05 pm -  Reply

    Așa-i omu’.

    • peapetulburi April 23, 2014 at 6:11 pm -  Reply

     Of, mama lui de om ! Nu putea să fie şi el unit, plin cu principii şi cu scopuri în viaţă străine banilor şi concurenţei cu cei din jur 😀

 4. Dianette May 8, 2014 at 3:45 am -  Reply

  Good question…

  • peapetulburi May 8, 2014 at 2:46 pm -  Reply

   Bine ai ajuns pe ape tulburi ! 😀

   • Dianette May 9, 2014 at 11:32 am -  Reply

    Bine te-am gasit!
    Si apele-n care se scalda pestii din mine… sunt ba tulburi, ba clare… dupa masti ori… stare… 🙂

    • peapetulburi May 9, 2014 at 1:47 pm -  Reply

     Of, scăpat-am mai repede de toate măştile şi stările astea care ne produc numai confuzii… 🙂

 5. rocsy neagu July 19, 2014 at 1:30 am -  Reply

  Adevărat! Și, purtând aceste măști în fiecare zi, trăim o viață care nu ne aparține 🙁

  • peapetulburi July 19, 2014 at 6:14 pm -  Reply

   Partea nasoală cu măştile astea este că ţi se lipesc de faţă şi ai straturi peste straturi. Momentan, cred că nimeni nu şi-a dat seama cum poate să dea jos straturile pentru că toţi am uitat cum e să fim sinceri.

   • rocsy neagu July 19, 2014 at 8:22 pm -  Reply

    Așa-i. Iar cine reușește să își dea masca jos, și-o dă cu tot cu față.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !