Filme

Night on Earth (1991)

0

poster

     Fac cum fac si tot la un film de-al lui Jim Jarmusch ajung, care-a demonstrat ca nu-i nevoie de un De Niro sofer de taxi pentru a introduce taximetria intr-un film reusit. La fel ca si in “Coffee and Cigarettes”, a reusit sa ma “prinda” c-un actor preferat si, anume, cu Roberto Benigni.

     “Night on Earth”, structurat oarecum asemenea lui “Coffee and Cigarettes” prezinta cinci calatorii cu taxiul in diverse locuri ale acestui Pamant. Aceste cinci calatorii prezinta si tipologiile soferilor de taxi, dar nu va voi strica voua placerea de a le descoperi. Interesant ar fi fost daca unul dintre aceste episoade s-ar fi desfasurat in Bucuresti…oare ce-ar fi ales regizorul sa pastreze si ce nu dintr-o astfel de aventura la care esti predispus intr-o calatorie cu taxiul la noi ? Ma gandeam la ultima patanie pe care am auzit-o, cea a unui prieten care-a mers c-un taximetrist ce i-a destainuit ca n-avea carnet, dar a cam exploatat-o si pe asta Jim Jarmusch.

     Daca sunteti obositi sau abatuti, este genul de film care va va schimba starea, mai ales ca la Roma este sofer “cel care sarea pe scaune cand a luat Oscarul”. Veti rade copios si, dupa vizionarea sa, s-ar putea sa vi se para interesanta meseria aceasta de taximetrist. Eu unul as propune cativa astfel de soferi la conducerea statului, caci daca nici ei nu mai stiu problemele societatii, atunci cine ?

About the author / 

peapetulburi

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !