Opinii

Eu îţi doresc…

0

I-Wish-Web-Main

     … să pleci de jos. Să te ridici datorită propriilor tale puteri, datorită talentului pe care îl ai. Să nu fi ajuns sus datorită părinţilor care te-au ţinut într-un glob de cristal în care lumea-i roz şi care te-au introdus în ” marile cercuri ale societăţii “. Când ei nu vor mai fi, sunt şanse mari ca tu să fii un nimeni. Şi-atunci când vei cădea, de-acolo, de pe piedestalul tău plin cu orgoliu, te va durea. Te va durea al dracului de tare, dar probabil că nimănui nu-i va păsa de tine. Nimic nu e etern…nici măcar banul sau falsa glorie de care te bucurai.

     Şi, foarte important : dac-ai plecat de jos, nu uita că ai plecat de acolo ! Pentru că, la fel ca-n cazul de mai sus, vei cădea şi tu inevitabil şi vei ajunge iar în zona de anonimat pe care acum o deteşti.

     … să începi să gândeşti. Vei putea reuşi să-ţi creezi opinii ce nu-s bazate pe gândurile altora. Vei fi mai greu de manipulat, vei putea ieşi din marea masă de oi din jurul tău ce acţionează după cum le este dictat. Treptat, îţi vei schimba modul în care îţi petreceai timpul liber. Vei ajunge să nu mai ştii ce s-a întâmplat în ” lumea mondenă “, ci ce cărţi au mai apărut la librăria pe care ai început s-o frecventezi. Vei începe să ieşi mai des din casă, probabil că te vei apuca şi de un sport. Vei realiza că omul nu este conceput pentru a avea o viaţă în care acţiunile de bază sunt statul pe un scaun de birou şi mâncatul. Şi dacă nu crezi ce-ai citit, măcar încearcă să îţi foloseşti mai des mintea. E spre binele celor din jurul tău, dacă pe tine nu te pasionează să gândeşti prea mult. Măcar vei începe să faci viaţa celor din jurul tău mai uşoară şi le vei scădea semnificativ din nervii pe care îi au zilnic din cauza persoanelor ca tine.

     … să te schimbi. Nu mai aştepta ca cei din jurul tău se schimbe pentru că, paradoxal, şi ei aşteaptă acelaşi lucru. Vezi tu, voi toţi gândiţi la fel: ” de ce să mă schimb eu, dacă cei din jurul meu nu se schimbă oricum ? “. Şi, na poftim ! Fiecare dintre voi aşteaptă acelaşi lucru, dar nici unul nu mişcă nimic. Cum bine spunea Gandhi, ” Fii tu schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume ! “. Devino tu modelul pe care cei din jur şi-ar dori să-l aibă.

      … să nu devii un supus al lucrurilor materiale. Asta îţi va tăia total din ceea ce a mai rămas din frumuseţea vieţii. Dacă îţi vei face din bani unicul scop în viaţă, vei deveni un robot cu program fix care ştie doar să lucreze. Vei uita să simţi, vei uita să fii om, vei uita să te bucuri de ceea ce e cu adevărat important. Da, ştiu, ” banii pot cumpăra orice “. Multă baftă în a-ţi cumpăra anii pierduţi, asta-n cazul în care vei realiza vreodată c-a trecut viaţa pe lângă tine.

      … să călătoreşti. Trăieşti într-o ţară superbă, oricât de proastă ţi-ar fi părerea generală despre România. Mă amuză faptul că toţi avem tendinţa de a călători de-a lungul şi de-a latul Pâmântului, dar de prea puţine ori ne gândim că poate şi-n ţara noastră sunt atâtea locuri de vizitat. Dacă eşti un babuin care ştie să lase în urma lui doar gunoaie, preferabil ar fi să te-nchizi în casă. Natura n-are nicio vină că eşti un nesimţit ce nu-i în stare să păstreze curăţenia.

     … să nu mai dezamăgeşti. De fapt, fă-o în continuare, e ceva omenesc…dar măcar evită s-o faci în prezenţa persoanelor care chiar ţin la tine. E păcat să-i îndepărtezi pe cei care au stat lângă tine pentru ceea ce eşti, nu pentru ceea ce ai pretins că ai putea fi. Pe cei care te-au susţinut necondiţionat şi care te-au lăsat să fii aşa cum ţi-ai dorit. După ce că sunt puţine persoanele de acest fel, de ce mai simţi nevoia să le şi înjumătăţeşti numărul ?

      … să fii liber. Am scris ieri o serie de întrebări, le poţi găsi AICI. Când răspunsul la toate întrebările va fi unul afirmativ, vei şti c-ai reuşit. Mult succes !

About the author / 

peapetulburi

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !