Filme

The Hunt (2012)

0

the-hunt-528553l

 

(sursă poză)

 

     “The Hunt” sau, în limba-i originară, “Jagten” poate fi un film de văzut cu niscaiva calmante lângă tine în cazul în care nu poţi rămâne indiferent atunci când vizionezi un film. Povestea filmului este oarecum una simplă, dar poate că tocmai datorită simplităţii şi a faptului că poate fi uşor transpusă în realitate este atât de bună. Acţiunea sa se petrece înaintea Crăciului, într-un mic oraş de provincie. Lucas, om ce tocmai încearcă să-şi refacă viaţa după un divorţ, nu pare a avea norocul tocmai de partea lui. Chiar în momentul în care liniştea păruse că s-a aşternut în viaţa lui, şi-a găsit o nouă prietenă, un nou job, iar legătura cu fiul său, Marcus, este una bună, lucrurile scapă total de sub control. 

     Spusele unui copil de la locul în care lucra, vor face ca toţi oamenii din oraş s-o ia razna. Se va porni o ” vânătoare ” împotriva lui Lucas, chiar dacă dovezile nu sunt tocmai solide. C-un final care lasă loc de interpretări, “The Hunt” se poate afla cu siguranţă într-un top al dramelor făcute după anii 2000. Lipsa de judecată lucidă a celor ce pretind c-ar fi adulti e total prezentă, iar acest lucru este unul din multele motive care te vor face să te implici şi mai mult emoţional pe parcursul vizionării filmului (şi rolul pe care-l face Mads Mikkelsen este unul excepţional, meritându-şi cu siguranţă premiul de ” Cel mai bun actor ” la Cannes în 2012 ). 

     La fel ca in comentariul de la 12 Angry Men, unul din primele filme pe care le-am adăugat categoriei “Filmul Săptămânii”, voi încheia cu acelaşi regret: omul, ” în profunzimea sa “, reuşeşte să fie superficial tocmai în momentele în care trebuie să ia deciziile importante. Vizionare plăcută, sper că nu veţi începe să căutaţi calmante prin casă…şi chiar dacă o veţi face, credeţi-mă, merită !

About the author / 

peapetulburi

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !