Opinii

Ştiu c-ai un răspuns !

15

rules

     Ştiu ce vreau să ajung, ştiu cum vreau să mă văd peste câţiva ani. Ştiu ce oameni vreau să am în continuare în jurul meu şi ştiu că nu vreau să plec din ţară. Ştiu că şi aici poţi trăi la fel de bine ca-n alte ţări, dacă cineva ar sta să echilibreze balanţa avantajelor şi a dezavantajelor. Ştiu că n-aş rezista fără oamenii care mi-au arătat unde greşesc şi cărora le datorez ceea ce azi sunt: modul în care gândesc, modul în care văd lucrurile, modul în care analizez ceea ce se întâmplă-n jurul meu. Şi n-au făcut-o într-un mod de “AŞA SĂ FACI”, m-au lăsat pe mine să aleg.

     Şi-n contextul în care eu ştiu, tu ştii, cu toţii ştim într-o mai mică sau mai mare măsură ce ne-am dori să facem, atunci de ce există atâtea influenţe exterioare ? Şi-aici nu mă refer la cele care vin de la prieteni, căci oricum ei ” sunt făcuţi să te rupă, să te corupă, dar tot ei te şi educă “. Mă refer la tot ceea ce îţi iese impus de către societate. Dacă eşti diferit, eşti judecat. Dacă începi să-ţi faci propriul viitor fără să fi trecut prin etapele pe care ei le văd necesare, eşti privit cu ochi răi. De fapt, dacă reuşeşti să faci ceea ce alţii doar au visat, trebuie să te pregăteşti psihic pentru ceea ce va urma.

     Da, am deviat cam mult. Întrebarea-i simplă şi ştiu c-ai un răspuns: de ce-s atât de multe reguli şi-atât de puţină libertate ?

About the author / 

peapetulburi

15 Comments

 1. Alisa April 27, 2014 at 8:25 pm -  Reply

  Simplu, pentru că doar dacă ni se impun reguli putem fi controlați…

  • peapetulburi April 27, 2014 at 8:29 pm -  Reply

   Hm…şi-atunci de ce majoritatea la urmează ? Pare uşor să le ignori..

   • Alisa April 27, 2014 at 8:31 pm -  Reply

    Pentru că ni se bagă în cap de când suntem mici, ne învață cu ele de când ne naștem încât le percepem ca fiind normale.

    • peapetulburi April 27, 2014 at 8:33 pm -  Reply

     Bun, n-am vrut să influenţez cu nimic răspunsul tău..într-o oarecare măsură, cam pe-aici mă situez şi eu cu răspunsul. Mai aştept păreri, chiar sunt curios 😀

     • Alisa April 27, 2014 at 8:35 pm - 

      Am mai avut avut și cu altcineva dezbateri pe tema asta, sunt pregatită cu răspunsuri în contradictoriu :)) Chiar sunt curioasă și eu de răspunsurile altora, mai trec pe aici 😉

 2. july April 28, 2014 at 8:30 pm -  Reply

  Un copil fara reguli este un copil confuz, nu va intelege ce este bine si rau . Regulile, normele, chiar si traditiile ne formeaza, ne ajuta sa ne identificam, sa apartinem unui grup . Doar suntem,,animale sociale”, nu ? Nu putem trai in afara grupului, societatii, si nici in interior fara reguli . Deci, ori te conformezi, ori devii cel ce face regulile, ori vei fi marginalizat . Your choice !

  • peapetulburi April 29, 2014 at 9:55 am -  Reply

   Dacă teoretic un copil se naşte pur, de ce trebuie ca el să devină doar o oglindă a principiilor unei societăţi mult îndoielnice ?

   Într-adevăr, partea cu trăitul în interiorul unui grup pare a fi un ” rău necesar “, dar acel grup presupun că tot după anumite principii ce ne-au fost aduse îl alegem.

   Eh, şi într-o astfel de societate, cine şi-ar dori să fie în mijlocul atenţiei ? 😀

   • july April 29, 2014 at 10:47 am -  Reply

    si sa nu vrei sa fii in mijlocul atentiei, te aduc ceilalti . 😀

    • peapetulburi April 29, 2014 at 11:15 am -  Reply

     Şi asta-i adevărat 😀

 3. Ruxandra-Mirela Ionita April 29, 2014 at 11:05 am -  Reply

  Cred că oamenii ar trebui lăsaţi să aleagă pentru ei, fără a fi influenţaţi de terţe persoane. Regulile au un rol, dar nu acela de a te încătuşa, ci acela de a te educa. Regulile nu sunt aplicabile pentru toată lumea. Cei care judecă şi constrang sunt oameni limitaţi. Fiecare are propriul lui drum în viaţă.

  • peapetulburi April 29, 2014 at 11:37 am -  Reply

   Tocmai, dar problema e că pare-se că, mai nou, trebuie să ceri acordul celor din jur pentru a-ţi putea vedea liniştit de drumul pe care ţi l-ai ales…fiecare vrea să-şi aducă amprenta în viitorul tău, dar niciunul nu te încurajează să faci ceea ce, cu adevărat, îţi place.

   • Ruxandra April 29, 2014 at 3:59 pm -  Reply

    Asta nu-ti suna a invidie?

    • peapetulburi April 29, 2014 at 4:25 pm -  Reply

     Cam aşa ceva, tocmai d-asta am scris că ” dacă reuşeşti să faci ceea ce alţii doar au visat, trebuie să te pregăteşti psihic pentru ceea ce va urma. ” 🙂

   • Ruxandra April 29, 2014 at 5:49 pm -  Reply

    Pe mine ma amuza eforturile oamenilor de a te descuraja atunci cand esti pe punctul de a reusi. Asta intr-un fel te motiveaza sa faci si mai mult.

    • peapetulburi April 29, 2014 at 6:29 pm -  Reply

     Sau e doar o dovadă că eşti pe drumul cel bun. Păcat că mulţi îşi transformă viaţa într-o competiţie care-i pierdută de la bun început…

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !