Opinii

Dragă societate…

10

 

62895_587800247965005_741182054_n

 

 

     …îţi mulţumesc pentru simplul fapt că exişti. Mi-ai arătat mereu pe ce drum trebuie s-o iau pentru a reuşi să devin ceea ce tu numeşti normal. M-ai sfătuit mereu, având cele mai bune intenţii pe care cineva le-ar fi putut avea. Nu cred c-aş exagera dacă te-aş numi mentor, căci, oricum, tu acest statut ai impresia că-l deţii. Încă de mic, am învăţat că, faţă de tine, eu trebuie să mă comport altfel. Trebuie să-mi limitez gândurile şi să mă cenzurez, pentru că tu vei fi mereu atentă la ceea ce eu zic. Te-ai gândit deseori că a mă judeca pe mine la orice mică abatere de la ceea ce tu numeşti “normal” nu-i suficient. Aşa că, prin prisma faptelor mele, te-ai gândit să-i judeci şi pe cei care m-au crescut, aşa cum sunt eu, cu bune sau cu rele.

     Îţi mulţumesc că mi-ai fost mereu alături. Niciodată n-ai încetat să mă priveşti, să mă studiezi şi să-mi atragi atenţia atunci când deviez de la celea cea bună. Desigur, n-ai făcut-o în cele mai fine moduri, deseori acuzându-mă de ceva de ceea ce tu în momentul în care mi te răsteai tocmai făceai. Nu m-am supărat, doar nimeni nu-i perfect, chiar dacă tu ai impresia că eşti. Îţi voi rămâne mereu dator c-ai încercat mereu să mă tragi şi pe mine de partea ta. Poate din cauza zodiei am fost un încăpăţânat şi nu m-am lăsat “dus de val”.

     Mi-ai spus des că trebuie să-mi reneg pasiunile. Să nu am vreodată impresia că voi putea să trăiesc făcând ceea ce îmi place, căci acest lucru este imposibil. Naivul de mine, chiar crezusem că poţi decide singur ceea ce poţi face. Credeam în vise, în oameni, în schimbare…noroc cu tine, altfel aş fi putut trăi nişte imense decepţii. Acum ştiu la ce să mă aştept şi-mi doresc să câştig bani…cât mai mulţi şi cât mai repede. Am observat că asta apreciezi şi îmi doresc să intru în graţiile tale. Destul ţi-am fost opusul, mi-am dat seama că-i degeaba…eşti prea puternică, iar oamenii ca mine sunt mult prea puţini.

     Iartă-mă, am fost destul de ironic. Acum, răsufli uşurată şi zâmbeşti. Te bucuri c-am cedat orgoliilor pe care le aveam şi încercărilor mele de a-i trezi pe cei din jur din letargia în care trăiesc. Mă voi alinia pretenţiilor tale, voi avea de acum grijă mereu la limbajul pe care îl folosesc. Mă voi îmbrăca mereu la costum, pentru a putea forma mereu o primă impresie bună. Voi purta măşti în funcţie de oamenii alături de care mă aflu, pentru a nu intra vreodată în dizgraţia lor. Voi munci şi sâmbăta dacă va fi nevoie, totul pentru a-mi duce viaţa dezordonată de până acum către normalitate. Mă voi alinia credinţelor pe care le ai tu şi voi renunţa să trec informaţiile prin propriul filtru al gândirii. Voi lupta pentru a avea o casă cât mai mare, o maşină de familie, mulţi copii şi un job obositor prin care îmi voi putea permite să îi întreţin. Când voi ajunge obosit acasă, voi deschide televizorul cu ecran plat şi mă voi întinde în canapeaua nou cumpărată din bonusul de salariu pe care l-am avut pentru orele muncite în plus. Nu mă voi gândi vreodată că, din cauza acelor ore muncite în plus, voi pierde momente importante din viaţa celor din jurul meu. Dacă tu nu te-ai gândit la asta, eu de ce aş face-o? Doar diferit înseamnă mereu greşit, nu?

     PS: Am uitat să-ţi zic un secret. Nu mint des, dar când o fac, o fac pentru a te induce pe tine în eroare. 

1620627_653159078082058_179981226_n

About the author / 

peapetulburi

10 Comments

 1. Alisa May 9, 2014 at 3:15 pm -  Reply

  Trist.

  • peapetulburi May 9, 2014 at 7:08 pm -  Reply

   Cam da 😀

 2. july May 9, 2014 at 6:57 pm -  Reply

  Nu ai cum ignora societatea, dar poti ignora snobii, obedientii si conformistii profitori .

  • peapetulburi May 9, 2014 at 7:08 pm -  Reply

   Şi cum societatea e formată, de fapt şi de drept, de o mulţime de astfel de oameni nu rezultă că, ignorându-i pe ei, o ignori automat şi pe ea ? 😀

   • july May 10, 2014 at 1:44 am -  Reply

    Iti creezi micul tau grup social, iar de la ea, societatea, iei si ii dai ceea ce are nevoie sau doresti . Schimbarea sociala se realizeaza prin schimbare la nivel de atitudine, cu muuulta rabdare . Neata buna !

    • peapetulburi May 10, 2014 at 1:16 pm -  Reply

     Corect, july. Cred că asta e cam singura variantă. Ziua bună 😀

 3. Teonymus May 10, 2014 at 5:52 pm -  Reply

  Nu trebuia să pui acel P.S. la urmă. Fără acele explicaţii, poate o păcăleai şi te lăsa în pace. 😀

  • peapetulburi May 10, 2014 at 6:27 pm -  Reply

   E oricum paranoică. Nu va crede nimic din ceea ce am scris 😀

 4. dumitruichim May 25, 2014 at 10:57 pm -  Reply

  foarte interesant blogul tău, a fost o plăcere!

  • peapetulburi May 26, 2014 at 12:44 pm -  Reply

   Mulţumesc, mă bucur să aud asta 🙂 te mai aştept !

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !