Filme

La Tigre e la neve (2005)

4

la-tigre-e-la-neve-575559l

(sursă)

     Pentru cei care mi-au urmărit postările de-a lungul timpului, nu mai e cu siguranţă un secret faptul că Roberto Benigni este unul dintre actorii mei preferaţi. Tocmai de aceea, îmi era greu să ratez filmul regizat de acesta, film intitulat ” La Tigre e la neve “. Dacă v-a plăcut ” La vita e bella “, cu siguranţă şi acesta va intra în topul vostru personal, căci este destul de asemănător cu cel amintit anterior.

     De această dată, Roberto Benigni este un profesor de literatura boem şi foarte distrat, uitând mereu unde-şi parchează maşina. Visul său ? Acela de a se căsători cu Vittoria (  Nicoletta Braschi, exact ca-n ” La vita e bella ” ), femeia visurilor sale. Amuzant este că acest vis se desfăşoară în condiţii nonconformiste, el fiind îmbrăcat în timpul ceremoniei doar c-un tricou şi-o pereche de boxeri…ciudat sau nu, la această ceremonie asistă şi Tom Waits, el apărând des în filmele lui Jim Jarmusch, la fel ca Benigni.

     La fel ca-n filmul căruia îi seamănă, o dramă trebuie să apară: Vittoria decide să plece-n Irak alături de un prieten comun de-al celor doi, Fuad ( Jean Reno ). Tocmai în acea perioadă, izbucneşte cel de-al doilea război din Golf, iar Vittoria este rănită. De aici, filmul exploateză limitele pe care le depăşeşte în mod constant un om ce era, până-n acel moment, destul de departe de realitatea ce-l înconjura.

     În concluzie, la sfârşitul vizionării singura dilemă pe care o veţi avea va fi următoarea: ” La vita e bella ” sau ” La Tigre e la neve ” ?

 

About the author / 

peapetulburi

4 Comments

 1. Teonymus May 7, 2014 at 9:11 pm -  Reply

  Nu l-am vizionat, dar dacă l-ai băgat în aceeaşi “ligă” din care face parte “La vita e bella”, e musai să-l văd. 🙂

  • peapetulburi May 7, 2014 at 9:13 pm -  Reply

   Se desfăşoară într-o notă asemănătoare, numai că acum vei râde şi-n partea a doua a filmului, cea în care totul devine, aparent, o dramă. E ceva mai relaxant decât ” La vita e bella ” din punctul ăsta de vedere, dar momentan nu pot spune care mi-a plăcut mai mult…cert e că ambele au un loc bine meritat printre preferinţe 🙂

   • Teonymus May 7, 2014 at 9:19 pm -  Reply

    Nu cred că se va ridica la valoarea filmului “La vita e bella”. Dar îi dau o şansă. Nu se ştie niciodată. 🙂 Apropo, văd că ai schimbat iar casa 🙂 . Pe albul asta ar merge un fond închis. Acesta este aşa mai “spălăcit”. 🙂

    • peapetulburi May 7, 2014 at 9:20 pm -  Reply

     Într-adevăr, e greu să se ridice, dar…e şi asemănător, dar e şi altfel :))

     Da, prea mult negru strica. O să modific în weekend, o să le las pe negru, c-am văzut în postările mai vechi că ” dă mai bine ” cu scrisul normal acum.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !