Filme

Soudain le vide (2009)

0

soudain-le-vide-313923l

 

(sursă)

     Nu vă asigur că vă va plăcea “Soudain le vide”, dar vă asigur că nu vă va dispărea vreodată din memorie. Dacă în viitor v-aţi împrieteni cu Alzheimer, fiţi siguri că despre “Soudain le vide” veţi şti în continuare câte ceva. Vizionarea sa este, de fapt, o experienţă, o călătorie a celui ce-l vizionează printr-o stare halucinogenă. Veţi trăi filmul, iar acesta “ar trebui uneori să sperie publicul, să-l facă să plângă, sau, pe cât posibil, să îl hipnotizeze” susține regizorul Gaspar Noé.

     Pe scurt, filmul prezintă povestea lui Oscar, un tânăr ce a fost despărţit în copilărie de sora sa după ce părinţii lor au murit. Devine dealer în Tokyo, unicul său scop fiind acela de a strânge bani pentru a-şi reîntâlni sora. Desigur, fericirea nu va ţine prea mult, dar nu acest lucru este important. Povestea filmului mi-a lăsat oricum impresia unui simplu pretext prin care regizorul şi-a permis să exploateze fiecare talent pe care-l deţine.

     Până acum, în categoria filmelor în care drogurile reprezintă o bună parte din poveste, “Trainspotting” stătea liniştit în top. Acum, “Trainspotting” îmi pare a fi doar un trailer faţă de “Soudain le vide” pentru că cel din urmă abordează mult mai multe teme, cum ar fi şi cea a decorporalizării. Printr-un mix de imagini violente, o serie de momente în care regizorul se bazează pe răbdarea voastră, o repetare obsesivă a anumitor scene, o aglomerare de sentimente, o tehnică a filmării incredibilă şi imagini cromatice ce se vor juca cu psihicul vostru, “Soudain le vide” îşi merită cu siguranţă locul în lista voastră de filme văzute şi-n categoria Filmul Săptămânii a blogului.

About the author / 

peapetulburi

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !