Opinii

Păstrează distanţa sau aproapele-ţi va înfige cuţitul în spate

14

1622748_656754211055878_1726155348_n

Citeam zilele trecute acest articol şi mi-a atras atenţia următorul paragraf: “Nu inteleg de ce oamenii prefera sa se minta ca se plac atunci cand nu se plac. De ce atatea masti si de ce nevoia de pastrare a aparentelor…care aparente? Nu am economisi noi, timp si energie daca pur si simplu am fi onesti si nu ne-am forta sa ne placa cineva?”.

 

     Inevitabil, m-am gândit repede la cum sunt eu cu oamenii din jur şi dacă e ok atitudinea pe care o am. Deseori, am fost considerat arogant sau mult prea acid în replicile pe care le adresam, iar albumul de la sfârşitul clasei a 12-a mi-a reamintit acest lucru din “gândurile” lăsate de restul colegilor. Cu toate acestea, cred în continuare că eu n-am greşit cu nimic în momentul în care lăsam măştile în cuier şi plecam de acasă acelaşi “eu”.

     Dacă n-aş fi fost eu, dacă aş fi vrut să fiu omul fals sociabil, ce s-ar fi întâmplat? Aparent, aveam mai mulţi prieteni multe cunoştinţe după aceşti ani, iar telefonul meu se mai umplea de câteva zeci de contacte. Şi toate astea pentru ce? Pentru a mă minţi, spunându-mi “vai, câţi prieteni am”? Neah, pentru asta s-a inventat facebook-ul…atâţia prieteni virtuali, atâtea măşti, atâţia care te asigură din spatele unui ecran că-ţi vor fi aproape. Am învăţat că oamenii care se chinuie să-ţi demonstreze ceva, sunt, de fapt, cei care nu vor răspunde cu “prezent” în momentul în care vei avea nevoie de ei. Şi nu, nu îmi aleg prietenii după momentele în care voi avea nevoie de ei, aş fi un ipocrit dac-aş face asta. Mi se pare normal ca cei pe care-i alegi să-ţi fie prieteni să fie oameni care să rezoneze cu gândurile pe care le ai, care să aibă interese comune cu ale tale. Cum nu te poţi dezvolta în prezenţa unor oameni limitaţi, aşa e şi-n cazul celor cu care nu ai ce vorbi. Dacă eşti cel mai deştept dintr-o încăpere în care se mai află şi alţi oameni, fii sigur că ai nimerit în încăperea greşită.

     Am deviat, revenind…dacă n-aş fi fost sincer, aş fi lăsat impresia că eu chiar am lucruri în comun cu acei oameni, că-i apreciez cu adevărat…ceea ce era fals. Am defectul de a nu putea minţi, iar acest lucru a deranjat de multe ori. Chiar şi aşa, prefer să mă amuz când văd cum se lovesc de această barieră a sincerităţii, decât să-i las să se apropie pentru a-mi dovedi ceea ce deja ştiam. Vreţi să fiţi minţiţi că sunteţi cei mai frumoşi, cei mai deştepţi, că practic voi întruchipaţi perfecţiunea? Îmi pare rău, dar nu sunt eu acela care o va face.

 

About the author / 

peapetulburi

14 Comments

 1. july June 21, 2014 at 10:06 pm -  Reply

  nici macar ,,um pic” ? 🙁 :)))
  si suntem ,,prieteni” si pe FB 😀

  • peapetulburi June 21, 2014 at 10:16 pm -  Reply

   Ei, hai july, se mai pune problema? :))

   • july June 21, 2014 at 10:32 pm -  Reply

    pfffai, ce diplomat esti ! 😛 :)))

    • peapetulburi June 21, 2014 at 10:34 pm -  Reply

     Voi nota replica ta în agenda cu răspunsuri la care nu mă aşteptam :))

     • july June 21, 2014 at 10:42 pm - 

      vezi tu, eu sunt in zodia Leului . Ca oricarei pisicute, imi place sa fiu ,,mangaiata” cu atentie, dragalasenie, iar tu….m-ai adus la realitate in virtual ! :)))

     • peapetulburi June 21, 2014 at 10:43 pm - 

      Hm, nici nu ştiu dacă s-o încadrez la lucruri “de bine” sau “de rău”…a aduce realul în virtual pare un fel de păcat capital :))

     • july June 21, 2014 at 10:50 pm - 

      glumesc . Articolul d-soarei este bun, si inca o data ma bucur ca voi, tinerii, va cunoasteti prioritatile si nu incurcati in conformism . O seara buna, si succes la invatat !

     • peapetulburi June 21, 2014 at 10:55 pm - 

      Hihi, mulţumesc. Un weekend plăcut şi ţie 🙂

 2. 0zguba June 21, 2014 at 11:46 pm -  Reply

  congrats pentru articol si pentru modul in care gandesti, chiar mi-a placut si ma bucur ca ceea ce am scris te-a inspirat intr-o mica masura sa scrii mai departe, nice :D, tot inainte:D

  • peapetulburi June 21, 2014 at 11:54 pm -  Reply

   Hihi, mulţumesc atât pentru apreciere, cât şi pentru articolul de la care am pornit. Asta-i partea bună a wordpress-ului, că-ţi oferă posibilitatea de a citi opiniile reale ale celor care te înconjoară, nu a celor impuse prin media.

   “Pace şi dragoste” 🙂

   • 0zguba June 22, 2014 at 8:58 am -  Reply

    hehehe,acum stiu ca asculti si muzica buna:P , “pace si dragoste”:P e statement :))

    • peapetulburi June 22, 2014 at 2:21 pm -  Reply

     Da, da :))

     • 0zguba June 22, 2014 at 2:22 pm - 

      trebuie neaparat sa scriu despre asta :))

     • peapetulburi June 22, 2014 at 2:31 pm - 

      Haha, primele zile cu blog, când ai senzaţia că ai atât de multe de scris şi de exprimat. Să vezi peste câteva luni când vor fi zile în care te vei uita la chenarul unde trebuie să pui titlul şi vei da din umeri :))

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !