Opinii

Dacă limita e cerul, poţi lua avionul!

8

the-sky-is-not-my-limit

 

     Şi l-am luat. Şi mi-am dat seama că noi, românii, suntem unici. Pune-mi în faţă 10 persoane, dintre care doar una să fie născută în România. Ei bine, sunt şanse mari s-o pot recunoaşte. Nu te panica, n-am niciun fel de putere descoperită într-o noapte târzie. Şi tu poţi face asta. Totul e să acorzi puţină atenţie detaliilor.

     1. Dacă-i coadă, noi nu stăm în linie dreaptă

     Din momentul în care acea persoană responsabilă cu verificatul biletelor apare, poţi observa cum români sar panicaţi de pe scaune. Paporniţe cad, comentarii se aud, iar tu rămâi un simplu spectator la acest spectacol. Poate că pentru alţii e amuzant, dar din momentul în care te-ai mai confruntat cu astfel de persoane, zâmbetul cade precum o paporniţă plină cu mâncare pentru cei plecaţi din ţară. Persoana de la aeroport încearcă să-i aşeze oarecum în ordinea intrării în avion, dar renunţă. N-ai cum să-i pui pe cei care-s primii la coadă să se ducă în altă parte, doar au fost primii, nu?

     2. N-avem locuri rezervate, da’ vrem rudele aproape

     Îi recunoşti de cum intră în avion. Un întreg clan de persoane colorate, ce vor să se simtă aproape. Au plecat să muncească, să fure, sau să viziteze. Asta contează mai puţin. Singurul lor scop este de-a sta unii lângă alţii. După ce sunt aşezaţi în diverse locuri prin avion, încep ţipetele: “Băiatu’, nu te duci tu mai în spate, ca să vină şi fratele meu încoace?” (desigur, nu-i e frate, dar ştii cum e cu prietenii apropiaţi…îţi devin fraţi, până ajungi să-i cunoşti).

     3. Nu ne daţi voi de mâncare, c-avem pâine şi sarmale

     Bine, am exagerat. Totuşi, tendinţa asta de a scoate tot felul de pacheţele cu mâncare de acasă care miros în juma’ de avion e de-a dreptul cretină. Că-ţi iei un croissant, un măr, o atenţie, e una. Dar s-ajungi să-ţi desfaci tot felul de chestii care miros ca primele tale încercări de a găti, e deja de rahat.

“- Doriţi să vă servesc cu ceva?”

“- Da, c-un satâr pentru ăla cu mâncarea.”

     4. Scoate centura, începe aventura

     S-a oprit avionul. Urechile te dor, 3,14zda mă-sii de trompă a lui Eustachio! Nu eşti în cea mai bună stare, iar auzul e la 30% din capacitate. JBANG, un bagaj te loveşte în ţeastă. E colorata din spate, aia care-ţi tot ardea genunchi în scaun când încercai să dormi. S-a gândit să-şi ia prima bagajul, dar parcă i-au citit şi alţii gândurile. În tot haosul provocat, şi-a dat ea seama că ieşirea din spatele avionului e mai aproape. Aşa că, printr-o întoarcere delicată, a reuşit să-ţi provoace turbulenţe chiar şi după ce avionul aterizase.

About the author / 

peapetulburi

8 Comments

 1. Dianette August 18, 2014 at 9:29 am -  Reply

  :))) Impresii de vacanta?! “Condoleantele” mele 🙂 … pentru start… sper ca s-a reglementat cat de cat treaba… pe masura ce pasii ( ori rotile de vara ale vreunui automobil misto) te-au purtat dinspre avion…
  Asteptam macar o melodie…

  • peapetulburi August 18, 2014 at 3:01 pm -  Reply

   Paşii, că sunt mai siguri decât automobilele mişto. Măcar dacă greşeşti drumul, ştii că l-au greşit paşii tăi, nu ai altcuiva.
   Da, s-a reglementat treaba, doar că mi-a lăsat aşa, un gust amar. E păcat de potenţialul pe care-l are România… 🙁

 2. illusion August 18, 2014 at 12:26 pm -  Reply

  O Doamne, credeam că numai eu observ chestia aia cu statul la coadă :)) mare dreptate ai!

  • peapetulburi August 18, 2014 at 3:02 pm -  Reply

   Cred că e un obicei de pe vremea comunismului care nu doreşte să dispară 🙁

   • illusion August 18, 2014 at 3:12 pm -  Reply

    da 🙁

 3. Dianette August 18, 2014 at 3:25 pm -  Reply

  Fii tare…! 😉

  • peapetulburi August 18, 2014 at 3:27 pm -  Reply

   “Se notează şi se abordează” 😀

   • Dianette August 18, 2014 at 3:30 pm -  Reply

    Si eu… a couple of minutes ago… luam notite 😀

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !