Opinii

Profilul tău spune tot?

4

   Stăteam şi mă gândeam la treaba asta cu Facebook-ul, la cum se mişcă lucrurile printre pereţii ăştia online. Poze studiate până la ultimul pixel, mii de oameni pe care nu-i cunoşti, check-in-uri date peste tot…pe scurt, libertate şi intimitate zero.

   Şi nu, nu te obligă nimeni să faci treaba asta. Nu bate un dulap de om la uşa ta care să-ţi zică să-ţi arunci viaţa în online. Tu faci asta. Tu, cu degetele lipite de touchscreen, tu iei toate deciziile. Te delimitezi de lumea reală, dar nu pentru că simţi că e greşit ce se întâmplă cu societatea actuală. O faci doar pentru că egoul tău s-a schimbat, iar acum se hrăneşte din like-uri.

   Nu crezi ce am scris? De câte ori n-ai şters o poză doar pentru că nu strânsese niciun like? De câte ori nu te-ai gândit dacă ceea ce vei posta va primi feedback-ul dorit? Suntem falşi, iar în mediul online ducem asta la rang de artă.

   Dacă ai avea posibilitatea să întâlneşti persoana de pe profilul tău de Facebook, crezi că ai recunoaşte-o? Cine eşti tu, de fapt? Eşti persoana din mediul online, cea care stă în faţa unui ecran sau nu sesizezi nicio diferenţă între ele?

About the author / 

peapetulburi

4 Comments

 1. Mirela December 22, 2014 at 11:26 pm -  Reply

  Nu mai stiu, eu m-am vindecat de virusul asta de mai bine de 2 ani si e bine asa. Ce vroiam sa spun e ca si daca “simţi că e greşit ce se întâmplă cu societatea actuală “, adica aia reala, asta nu inseamna ca cea virtuala e mai breaza, ca sa te refugiezi in ea. Oricum, ipocrizia si falsitatea sunt pretutindeni, totul e sa se pastreze in niste limite decente.

  • peapetulburi December 22, 2014 at 11:32 pm -  Reply

   E foarte ciudat şi cu limitele astea, că noi ni le impunem doar în momentul în care refuzăm să mai progresăm. Dacă le-am folosi benefic şi ar aduce cu ele ideea de bun-simţ, ar fi okei treaba cu limitele.
   Referitor la partea aceea din articol, am încercat să găsesc o scuză pentru retragerea în mediul online. Desigur, n-am găsit niciuna veridică.

 2. Marginalia non turpia December 22, 2014 at 11:54 pm -  Reply

  Nu șterg ceea ce nu place, ori place mai puțin. Mă bucur de LIKE și SHARE.
  M-am întâlnit cu oameni din lista mea și a fost OK.
  iertare, se pare că sunt atipică.

  • peapetulburi December 22, 2014 at 11:57 pm -  Reply

   Nu, nu eşti atipică, n-am afirmat că oamenii nu ar fi okei, ci că doar tindem să devenim în mediul ăsta online ceea ce nu suntem cu adevărat. Dacă reuşeşti să fii aceeaşi persoană în ambele “lumi” (virtuală şi reală), jos pălăria 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !