Opinii

Revelionul e episodul al doilea din “Crăciun”

0

   Crăciunul nu le este de-ajuns oamenilor. Nu, kilogramele de mâncare rămase şi lucrurile inutile cumpărate trebuie să se repete la câteva zile distanţă. Ne place să nu avem limite, dar numai în cazul cheltuirii fără logică a banilor.

   Şi nu, asta nu pentru că avem noi, românii, prea mulţi bani, ci pentru că ne place să ne plângem şi să ne minţim. Ne plângem că toate sunt scumpe aici, că salariile sunt prea mici şi că economia ţării e doar o glumă proastă. Şi ce facem noi pentru a schimba situaţia? Nimic! Cumpărăm, cumpărăm, cumpărăm. Om nom nom, să mai mâncăm puţin, că nu ne-au ajuns 3 farfurii pline cu preparate pline de grăsime.

   Faza amuzantă cu revelionul e că, de fapt, e o mare palmă pe care ţi-o dai singur. Eşti cu un picior între bogăţia aparentă a lunii decembrie şi cu celălalt în sărăcia lunii ianuarie. Desigur, e momentul oportun pentru a te minţi că în 2015 vei fi altfel. Vei face ceea ce îţi propui, iar visurile tale vor prinde forma realităţii.

   BULLSHIT! Cel mai probabil, în aprilie vei face iar un exces cretin, în vară îţi vei cheltui toţi banii la mare în cine ştie ce club, iar apoi vei strânge alţii pentru sărbătorile de iarnă. Vei invoca viii şi morţii celor care te conduc, vei spune că România e o ţară de căcat între o groapă luată în Bucureşti şi un concediu în Costineşti şi te vei pregăti liniştit pentru revelionul următor. Viaţa merge numai înainte.

About the author / 

peapetulburi

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !