Opinii

Toţi sunt oameni în decembrie

9

   În decembrie, oamenii sunt cei mai mari ipocriţi. Doar o zi pe an pot fi patrioţi, doar o lună pe an pot fi darnici şi plini de “bunătate”. În rest, România e acea ţară de rahat în care nimeni nu şi-ar dori să trăiască, iar cerşetorii şi cei care n-au un adăpost sau ce mânca sunt strict vinovaţi de ceea ce li se întâmplă.

   Oare doar 31 de zile pe an putem fi oameni? Oare viaţa voastră devine una pură după ce aţi donat doi euro şi aţi cheltuit alţi două sute pentru masa de Crăciun? Oare chiar trebuie să încurajăm tot acest consumerism, toată această goană după lucruri care nu ne trebuie? Oare cei de la casele de copii au nevoie de ajutor doar în decembrie? Oare România e o ţară frumoasă doar 24 de ore pe an?

   Răspunsurile le ştim cu toţii, dar preferăm să nu schimbăm nimic. Mâine e Crăciunul, iar propria persoană contează cel mai mult. Cât timp mesele sunt pline, cadourile sunt sub bradul pe care-l vei arunca peste două săptămâni, nimic nu mai contează. Urmează 1 ianuarie, ziua în care iar vom promite lucruri de care vom uita. Ipocrizii fericite!

About the author / 

peapetulburi

9 Comments

 1. racoltapetru6 December 24, 2014 at 9:03 pm -  Reply

  Sara bună lu’ Crăciun, zâc io amu! Apăi, mai vedem noi pă mâine…

  • peapetulburi December 25, 2014 at 1:30 am -  Reply

   Sărbători fericite, Petru! 🙂

 2. malaiemilro December 24, 2014 at 9:22 pm -  Reply

  Se poate vedea un sentiment de revolta din felul cum ai scris textul acesta, dar cam asa sta treaba. E clar ca lucrurile nu merg cum trebuie si ca scartaie ceva, dar majoritatea oamenilor gresesc pentru ca ei incearca sa ii schimbe pe cei din jur. Ei dau vina pe cei din exterior, niciodata pe ei insisi. Nu isi dau seama ca nimeni nu poate schimba pe nimeni. Oamenii se pot doar influenta intre ei, dar nu schimba. Daca faci ceva pentru ca ai vazut asta la o persoana asta nu inseamna ca acea persoana te-a schimbat. Alegerea a fost a ta. Tu te-ai schimbat.
  Si de asta nu isi dau oamenii seama. Ca daca li se intampla ceva, asta e doar din cauza lor. Daca vrei sa se schimbe ceva, incepe cu propria persoana.

  • peapetulburi December 25, 2014 at 1:33 am -  Reply

   Da, este un sentiment de revoltă amestecat cu o oareşce scârbă, cred. Mă enervează teribil cum vrem să arătăm puritatea şi bunătatea doar în luna decembrie. Şi măcar dacă am face fapte bune pentru că aşa simţim, dar nu se întâmplă asta. Cineva câştigă mulţi bani de pe urma acestei dărnicii impuse, mai ales dacă ne gândim la obiceiul de a da cadouri de “n” ori într-o singură lună.
   Am tot scris despre chestia cu schimbatul propriei persoane în articole, sunt de-acord cu tine.

 3. malaiemilro December 24, 2014 at 9:26 pm -  Reply

  In ceea ce am scris nu m-am legat de tot textul tau ci de ideea “cerşetorii şi cei care n-au un adăpost sau ce mânca sunt strict vinovaţi de ceea ce li se întâmplă.” pentru ca asta e unul din lucrurile care ma deranjeaza mai mult. In general, sunt de acord cu tine si imi place cand dau de o persoana pe care nu o cunosc, dar totusi impartasim aceleasi pareri. Pace si sarbatori fericite!

  • peapetulburi December 25, 2014 at 1:35 am -  Reply

   Pace şi sărbători fericite şi ţie, mă bucur că întâlnesc oameni cu păreri asemănătoare 🙂

 4. Mirela December 24, 2014 at 11:22 pm -  Reply

  Mie imi place cum in tot ce se difuzeaza pe la tv, personajele se mira sau se bucura facand gura mare, aaaaa sau oooo … :))) toti, adulti sau copii, au ochii rotunjiti si gura asisderea, aie e indicatia regizorului ca trebuie sa mimeze o stare si sa ne transmita mesajul corect, iar cine nu intelege asa, e prost 🙂 Stiu, sunt rea dar nu ma pot abtine 😀

  • peapetulburi December 25, 2014 at 1:52 am -  Reply

   Nu eşti rea, Mirela, doar că nici nu mai cred că e nevoie să se dea indicaţii regizorale în cazul în care persoanele pe care le ajută sunt chiar sărace.
   Într-adevăr, îţi sunt induse destule sentimente, dar nu ştiu dacă e cazul şi aici.

 5. M Maria Madalina December 25, 2014 at 10:50 am -  Reply

  Reblogged this on O straina and commented:
  Adevarul gol golut..

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !