Escape Room

Din viaţă scapă cine poate!

2

   Cum stăteam eu cu ochii în Facebook în loc să învăţ, observ un laic pe o chestie ce suna interesant, adică pe Breakout. Dau să mă uit la ei pe site şi aflu de un concept oarecum nou mie şi, anume, acela de escape room.

   Care e treaba cu escape room? Ei bine, ea e oarecum simplă: te duci frumos la băieţii ăştia de la Breakout, ei îţi dau nişte detalii şi te-ntreabă dacă nu eşti claustrofob, îţi pui pe ochii superbi o bandană şi eşti condus într-o cameră. Desigur, nu vezi nimic, eşti închis acolo, aştepţi s-auzi o melodie şi poţi deschide superbităţile tale oculare pentru a vedea în ce te-ai băgat. Noi, fani convinşi ai filmului “The Silence of the Lambs“, am ales să ne aventurăm în camera lui Hannibal Lector.

   Buun, închişi fiind acolo, ne-am gândit c-ar fi o idee bună să încercăm să evadăm. Căci, aceasta este şi ideea unui escape room: să pui cap la cap indicii pentru a reuşi, în maxim 60 de minute, să evadezi din camera în care eşti închis. Cum pentru mine, Malaez şi un alt coleg, Mihai, a fost prima experienţă de acest fel, ne-a fost destul de greu să ne prindem de unde ar trebui să începem. Dar, cum băieţii de la Breakout s-au gândit şi la existenţa unor suflete pierdute, există buton pentru indicii pe uşă. Aşa că, dacă vă blocaţi pe parcursul evadării voastre, aveţi dreptul la un anume număr de indicii.

   Desigur că sufletele pierdute au fost încăpăţânate şi, timp de vreo 15 minute, au stat blocate şi au refuzat să apese butonul de hint. Dar şi după ce s-au prins cum stă treaba…era prea târziu. Am reuşit să parcurgem cam 60% din camera lui Hannibal, iar după cele 60 de minute ne-au arătat ceea ce mai aveam de făcut (dacă nu apucaţi să parcurgeţi nici jumătate din cameră şi sunteţi ambiţioşi, puteţi să refuzaţi aflarea continuării evadării pentru a putea reveni altă dată în camera respectivă).

   Din cauza riscului cauzat de spoilere, nu vă voi spune câte greşeli de care am râs ulterior am făcut. Mă voi opri doar asupra uneia: găsisem codul corect pentru un lacăt, l-am pus şi lacătul nu se deschidea (din vina noastră, nu a lui). Băieţii s-au gândit să ne trimită o foaie pe sub uşă cu “e corect codul”, văzând că noi ne apucasem de scos radicalul din problema apărută (sunteţi filmaţi pe întreg timpul evadării).

   Impresia după această experienţă? Vreau o meserie ca a celor care se ocupă de Breakout, că sigur nu m-aş plictisi niciodată. Sper să facă un dvd cu un “best of” al greşelilor făcute prin camere, că noi trei am putea fi la loc de cinste. După ce terminăm cu sesiunea, ne vom întoarce pentru a ne încerca norocul şi cu cea de-a doua cameră, “Rosemary’s Baby”. De data asta, nu vom mai fi suflete pierdute şi vom evada. Na, că ne-am găsit şi nume de echipă, că doar suntem încrezători şi ne vedem deja pe Wall of Fame.

About the author / 

peapetulburi

2 Comments

  1. Loredana Milu (Buciumeanu) January 17, 2015 at 10:37 pm -  Reply

    Super interesant.

    • peapetulburi January 17, 2015 at 10:52 pm -  Reply

      Da, chiar e, ajunsesem acasă şi căutam jocuri cu escape room pentru a mă perfecţiona :)). E o experienţă altfel, care merită încercată.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !