Filme

Short Term 12 (2013)

0

   Nu ai nevoie de actori extrem de cunoscuţi pentru a face un film emoţionant. Nu ai nevoie de efecte speciale pentru a face un film plăcut ochilor celui care îl vizionează. Nu ai nevoie decât de oameni şi de poveşti desprinse din realitate.

   “Short Term 12” intră deloc timid în lista filmelor mele preferate. Este o lecţie de viaţă, o emoţie ce persistă şi după vizionarea sa. Subiectul filmului este aparent simplu şi, anume, câţiva voluntari care au grijă de nişte puşti cu probleme psihice. Dar cine sunt acei puşti? Ce face statul pentru ei? Doar îi uită în astfel de locuri până la vârsta de 18 ani.

   Din fericire, voluntarii le devin prietenii şi părinţii pe care n-au avut ocazia să îi aibă vreodată. Ei le cunosc poveştile şi, uşor sau nu de acceptat, îi înţeleg mult mai bine decât psihoterapeuţii lor. Totuşi, cum de au ajuns aceştia voluntari? Sunt oare ei oameni mult mai buni faţă de restul lumii, sau au şi ei un trecut asemănător cu cel puştilor de care au grijă?

   Un vers dintr-o piesă din rap-ul românesc spunea că “progresul vine din frustrări şi din imperfecţiuni”, iar povestea filmului, conform sinopsisului de pe Cinemagia, este inspirată din tinereţea regizorului. Oricum ar fi, un astfel de progres merită apreciat.

   “Fiţi voi schimbarea pe care vreţi s-o vedeţi în lume!”.

Nota mea: 10

Nota IMDB*: 8.0

Nota Cinemagia*: 7.6

*Notele de pe IMDB şi Cinemagia sunt cele din momentul postării.

About the author / 

peapetulburi

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !