Filme

Comet (2014)

9

   Credeaţi că s-a terminat cu lista de filme surprinzător de bune din 2014? Staţi liniştiţi, la fel de greşit gândeam şi eu. Din păcate, de această dată avem de-a face cu un film care se încadrează perfect în lista acelor pelicule care, din cauza unor variabile nefaste, nu se bucură de o notă care să coincidă cu realitatea şi nu ajung în atenţia publicului.

   „Comet” prezintă o poveste de dragoste pe cât de simplă, pe atât de ancorată în realitatea defectuoasă în care am ajuns să trăim. Este de apreciat faptul că reuşeşte să nu cadă în zona clişeică şi, mai mult de atât, aduce cu sine o serie de replici, cugetări şi comparaţii inteligente (sau, cel puţin, cu mult peste media actuală existentă în marea de filme dedicate unui public cât mai numeros). 

   Povestea de dragoste dintre Dell (Justin Long) şi Kimberly (Emmy Rossum) se asamblează precum unui puzzle, puzzle ale cărui piese se tot rearanjează în cei şase ani de relaţie. Deseori, veţi avea impresia că ceea ce trăiesc cei doi se întâmplă într-un vis ce-i aparţine lui Dell, iar momentele prezentate într-o ordine nu tocmai cronologică vă vor menţine atenţi timp de o oră şi jumătate.

   Din păcate, perioadele din film în care ne vom întreba dacă nu cumva totul este un vis sunt alarmante. Am ajuns să ne întrebăm dacă este real ceea ce trăim atunci când totul pare perfect, în loc să ne bucurăm de ceea ce simţim. Jocul actoricesc al celor doi nu trebuie deloc ignorat, el contribuind semnificativ la crearea unei veridicităţi a poveştii.

   Aştept cu interes opiniile voastre după vizionarea acestei surprize bine ascunse a anului 2014. Vizionare plăcută!

   PS: Filmul conţine spoilere despre ceea ce se întâmplă în „The Sixth Sense”. Dacă nu l-aţi văzut şi aveţi în plan să faceţi asta, e mai bine să începeţi cu acela, chiar dacă nu există o altă legătură între ele.

Nota mea: 9

Nota IMDB*: 6.8

Nota Cinemagia*: –

*Notele de pe IMDB şi Cinemagia sunt cele din momentul postării.

About the author / 

peapetulburi

9 Comments

 1. Allexyanna February 12, 2015 at 6:56 pm -  Reply

  Merci pentru recomandare! 🙂

  • peapetulburi February 12, 2015 at 10:52 pm -  Reply

   Cu multă plăcere, sper să îţi placă 🙂

 2. zElle February 12, 2015 at 9:18 pm -  Reply

  Si mi-a placut.

  • zElle February 12, 2015 at 9:19 pm -  Reply

   Si [ m i e ] mi-a placut.

   • peapetulburi February 12, 2015 at 10:52 pm -  Reply

    Mă bucur, chiar nu înţeleg de unde are nota aia atât de mică pe IMDB… 🙁

 3. lorelad February 15, 2015 at 5:47 pm -  Reply

  🙂 inspirata recomandare. Rezoneaza cu stilul acestor vremuri.

  • peapetulburi February 21, 2015 at 6:48 pm -  Reply

   🙂 da, chiar rezonează!

 4. Marian March 1, 2015 at 2:37 pm -  Reply

  Ma…. nu-i rau…chiar nu-i rau deloc !!! Poate ca n-o cadea in zona cliseica dar….are suficiente clisee specifice filmelor de acest gen . Per ansamblu….nu-i nici macar un film pentru tineri deoarece tinerii….nu s-ar uita la un astfel d e film nici fortzati . Un film ” d e casa ” , un film d e familie ….un film de vreme mohorata ….un film bun ce , chiar merita vizionat . Am vazut ca dumneata i-ai acordat nota 9 . Cam mult insa , merita cu prisosinta un 7 + . Peste ” Love Story” nu cred ca se poate situa iar ala ….deja are nota 100 + !!!

  • peapetulburi March 15, 2015 at 1:04 am -  Reply

   Poate că am fost eu prea impresionat de el, raportându-mă la calitatea uzuală a filmelor din ultimii ani. Dacă este vorba de “Love Story” din 1970, nu am apucat să îl văd.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !