Opinii

Viaţă de student, partea a doua

6

   Prima parte îţi aparţine. Există pentru fiecare dintre voi. E partea cu aşteptări, cu ce ai vrea să se întâmple, cu tot acel bullshit pe care ţi-l proiectezi pentru a-ţi face viaţa mai grea. Dacă ai avut un sac întreg de speranţe deşarte, îmi pare rău pentru tine. N-ai găsit locul şi momentul potrivit pentru a căuta perfecţiunea.

   Partea a doua e partea în care ai ajuns la fundul sacului şi începi să priveşti în jur. Să cauţi oportunităţi, să te strecori printre chestii impuse, să încerci să găseşti motivaţia în colţul îndepărtat în care ai lăsat-o. E momentul în care începi să te gândeşti dacă cei care au plecat din ţară n-au fost cu cinci minute mai deştepţi decât tine, dacă o să-ţi mai permiţi luxul de a rămâne aici sau dacă vei fi oricând gata să-ţi vezi deciziile luate fără a începe să regreţi.

   Încă speri să găseşti un mod de a nu intra pe drumul ăla drept de care te-ai ferit, de a nu ajunge să-ţi calci şi tu în picioare principiile doar pentru a-ţi fi posibil mai bine. Te minţi că încă e timp, că eşti tânăr şi că poate vei avea norocul ca totul să fie bine şi în anii ce vor urma. Fericiţi să fie cei care reuşesc să-şi sacrifice vârsta pentru carieră, să-şi arunce deja timpul în mâinile jobului. Poate că ei vor ajunge mai departe, îşi vor îndeplini toate obiectivele şi îşi vor trage fericirea din acea foaie cu lucruri pe care le-au îndeplinit.

   Din păcate, eu nu sunt încă dispus să-mi închid visurile într-o cutie şi s-o redeschid atunci când mă voi vedea la sfârşitul lunii cu teancul de bani în mână şi cu oboseala într-o continuă expansiune în întreg corpul. Puteţi să trăiţi acum sau puteţi să existaţi şi să încercaţi să trăiţi când va fi prea târziu. Alegerea e a voastră, bine v-am regăsit.

About the author / 

peapetulburi

6 Comments

 1. Mirela March 12, 2015 at 9:18 pm -  Reply

  Bine ai revenit, indiferent cat (de putin) ai de gand sa stai 😀 Vroiam doar sa spun ca sigur, sunt destepti cei care au plecat, dar o sa faci si tu acelasi lucru dupa ce termini facultatea, ceea ce va fi in avantajul tau. Adica acuma, daca tot te-ai apucat, du-o pana la capat sanatos si apoi te orientezi in spatiu, ca nimic nu te va impiedica nici atunci. Timpul trece oricum repede de nici nu apuci sa te dezmeticesti si te si vezi cu licenta luata, zau 🙂

  • peapetulburi March 15, 2015 at 12:16 am -  Reply

   Nu ştiu ce să zic, Mirela, chiar nu ştiu. E cu mare incertitudine în faţă viitorul pentru mine momentan, aş vrea să nu plec de aici fără să fi încercat să rămân. Poate că-i o prostie ce fac, dar nici gândul c-am ales instant calea uşoară nu m-ar face să mă simt prea confortabil.

   • Mirela March 15, 2015 at 11:01 am -  Reply

    O sa faci cum o sa simti din instinct ca e mai bine pentru tine, in conditiile care ti se vor oferi. Nu trebuie sa te gandesti prea mult de acum, lasa lucrurile sa curga de la sine. Oricum viata se schimba non-stop, chiar daca nu intervii in vreun fel. Daca faci ceva, doar decizi calea si accelerezi treburile, daca nu faci nimic, ea tot se modifica periodic, de la sine, asta e mersul firii.

    • peapetulburi March 16, 2015 at 8:41 pm -  Reply

     Îmi vine să las un comentariu cu o mie de “dar”…dar dacă merg pe ideea de “go with the flow”, dar dacă grăbesc lucrurile degeaba etc etc :))
     Într-adevăr, cel mai probabil toate se vor aşeza la timpul lor aşa cum le este dat să se aşeze 🙂

 2. Marian March 17, 2015 at 7:10 pm -  Reply

  Ba frate ….EXCELENTA POSTARE , FELICITARI !!! Esti printre putinii ce au curajul sa spuna ca ….nu-s dispusi sa faca atatea sacrificii pentru…” cativa dolari in plus ” , esti chiar singurul pe care-l citesc si care spune clar , cu subiect si predicat ca , nu-i dispus sa-si ” inchida visurile intr-o cutie ” etc . Meriti FELICITARI PE DEPLIN iar eu , ma simt onorat sa-ti transmit aceste felicitari .

  • peapetulburi March 18, 2015 at 7:31 pm -  Reply

   Mulţumesc pentru aprecieri 🙂 şi eu mă simt onorat să am cititori ale căror gânduri să rezoneze cu ale mele.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !