Escape Room

Challenge Rooms sau cum să mătrăşeşti oameni la party

4

   Challenge Rooms, concept unic al celor de la The Codex ce îmbină ideea de escape room cu cea de board game, m-a aruncat aseară într-o sută de minute în care mintea echipei “The Slow Killers” a jucat cum a vrut. Din motive evidente, n-o să scriu despre şpârlele pe care le-am făcut în cameră, că şi-aşa ni s-a promis că la următorul joc vom avea numai seifuri.

   Ideea de Challenge Room pe cât pare de simplă, pe atât este de faină. Două echipe se aventurează în două camere identice, iar scopul de aseară a fost ca fiecare dintre ele să scape cu o crimă perfectă. Pe scurt, la “Can you get away with murder?” te afli la o chermeză în care vrei să grăbeşti purificarea miliardarului Elridge. Cum nu eşti singurul care vrea să-l mierlească pe bătrân, va trebui să iei cele mai bune decizii: să procuri cea mai potrivită armă a crimei, să-l trimiţi pe fraier c-un express pe lumea cealaltă, să te descotoroseşti de hoit şi să scapi fecior dintr-o casă de toleranţă, adicălea cu mâinile curate din asasinat. Dacă eşti un mic psycho (trăiască Alfred) care îşi găseşte plăcere în filme mindfuck, tematica deciziilor îţi va demonstra că n-ai pierdut degeaba timpul prăjindu-ţi neuronii.

   După ce Sergiu şi Catrinel (printre cei mai faini oameni întâlniţi la vreun escape) termină de prezentat micul papyrus cu reguli, jocul poate să înceapă. Faţă de escape, ai mai multă libertate, iar ideea de board game ocupă mult mai mult din punct de vedere al proporţiei faţă de escape. Pentru mine, om aruncat în hăul ambelor vicii, experienţa a fost foarte mişto, iar faptul că nu ai un drum strict pe care trebuie să-l urmezi creează ceea ce escape-ul rar reuşeşte: improvizarea pe întreg parcursul jocului. Aş putea începe să mă plâng că a venit vremea să şterg praful de pe board game-ul cu Warcraft şi să dau play urgent la un Dota mic, dar astea fac parte din fişa postului.

   Una peste alta, fie că aţi mers până acum la un escape, fie că nu, conceptul de Challenge Rooms pe care îl găsiţi doar la The Codex este alegerea perfectă pentru a ieşi din rutina de weekend. Printre băi de mulţime în Centru Vechi şi-un film la mall, completat cu sesiunea clasică de cumpărături, merită să mai şi deviaţi din drumul uzual.

   Pentru rezervări, atât pentru camerele de escape, cât şi pentru Challenge Rooms, puteţi folosi fie site-ul lor, fie să apelaţi la unul dintre aceste numere: 0770 863 122 sau 0745 045 054. Mult noroc!

About the author / 

peapetulburi

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !