Opinii

Hai să apărăm inutilitatea!

5

   Orice lucru inutil are proasta tendinţă de a se înmulţi şi de a fi îmbrăţişat drept mod sănătos de a gândi. Problema zilei de astăzi: fariseii ce aderă la ideea de “minte deschisă”.

   Un fariseu, doi farisei…aici ar trebui să se oprească numărătoarea. E exact ca atunci când îţi numeri prietenii: ai trecut de cinci, o iei de la capăt. Din păcate, prima numărătoare nu se opreşte la doi, ci la mii, sute de mii de deştepţi care visează la libertate, dar nu reuşeusc să o înţeleagă. Libertatea de a te exprima, libertatea de a gândi, libertatea de a fi cum vrei tu, toate sunt pe gustul nătângilor care ar îmbrăţişa şi boschetele cu care are câinele tău are bucurii, dacă de mâine ar deveni boschetele dezavantajat în ochii omului de rând.

   Ei sunt cei net superiori ţie, cei care văd parkinsonul pe o pânză drept artă şi sutele de kilograme ca pe o frumuseţe lăuntrică ascunsă. Fariseii sunt neghiobii care îţi vorbesc de libertate, dar nu-s în stare să-ţi accepte opinia; care apară alte persoane, sărind la gâtul ălora care preferă să fie sinceri. Preferă să mintă şi să ascundă rahatul sub preş, sub falsa impresie a facerii de bine şi a trăirii în comuniune.

   Lucrează mişeleşte. Se adună în grupuri, îţi spurcă peretele virtual cu bullshitul lor şi nu-şi termină “retorica” până nu o bagă p-aia cu judecatul pe nedrept. Dacă rămân fără argumente, îţi aruncă o decisivă off-topic şi pleacă să spurce un alt perete cu credinţele lor. Încep să-i apreciez pe Martorii lui Iehova, măcar ei bat la uşă înainte de a intra cu forţa în sufletul tău.

   Atât am avut de scris. Te las să fierbi. Să mă faci hater, frustrat, să mă judeci. Ai vrut să fii diferit, dar ai ajuns să fii la fel. Felicitări, totul a fost inutil.

About the author / 

peapetulburi

5 Comments

 1. Mirela April 10, 2015 at 9:18 pm -  Reply

  Cine are perete, se expune, deci mai bine sa nu ai sau sa-l tii semi-inchis. Dar pentru ca ai spus ceva de libertate si pentru ca te stiu cinefil, am vazut ieri ceva ce cred ca merita timpul alocat. E din zona autenticitatii si din vremuri cand oamenii nu pierdeau timpul scriind aiurea sau trancanind, ci traind de-a dreptul. E si cu rebeliune, e cu de toate, asa ca sper sa-ti placa si sa-i dai nota mare. Si apropo de nota, ignor-o pe cea din imdb, pesemne ca au trecut si pe acolo cei de care spui in postare :))…. si n-au priceput mare lucru. Eu cred ca o sa-ti placa, e intr-un mare fel 🙂
  Iata : http://www.imdb.com/title/tt0077369/

  • peapetulburi April 19, 2015 at 11:01 pm -  Reply

   Am trecut filmul pe listă, nu prea am văzut western-uri, poate că a venit momentul să le încerc.
   Într-adevăr, cine are perete se expune, dar dacă ai pune lacăt pe tot, nici n-ai mai descoperi oameni cu ale căror idei rezonezi 🙂

   • Mirela April 20, 2015 at 2:55 pm -  Reply

    Nu e western. E o parabola eventual, cu noii cowboy ai secolului nostru, dar e foarte mișto 🙂

  • Mirela April 20, 2015 at 2:57 pm -  Reply

   Și da, nu te poți izola pentru că astfel îi ratezi și pe oamenii compatibili. Deci, doar cernem… toți.

   • peapetulburi April 21, 2015 at 10:14 pm -  Reply

    Sita să fie la fineţea potrivită, că de cernut nu-i problemă 😀

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !