Opinii

Am sunat la vrăjitoare în lipsă de alte idei

0

Se ia următorul scenariu: concurs de pescuit, primăvară, 48 de ore de ploaie continuă, un singur peşte prins, nimic rămas de făcut în ultima seară de concurs. Singura soluţie? Să apelăm la ajutorul unei vrăjitoare. (sursă foto)

   Luat telefon, dat search pe Google cu “vrăjitoare”, ajuns pe un site cu pagini întregi de astfel de contacte. Partea mişto e că poţi suna, poţi explica vrăjitoarei apelate problema sau problemele pe care le ai, iar ea te va anunţa dacă te poate ajuta şi îţi va face o programare.

Prima încercare

   Colegul cel mai ciupit de alcooale decide să vorbească el. Părea singurul capabil să rămână serios pentru situaţia în care ajunsesem. Aruncă degetul pe speaker, vrăjitoarea îi răspunde. O întreabă dacă ea este cea care “leagă şi dezleagă farmece şi blesteme“, iar răspunsul este afirmativ. Pe un ton serios, dar cuprins de teamă îi dezvăluie că are o problemă serioasă cu peştele. Un bărbat care să aibă probleme cu peştele nu e cea mai logică chestie, aşa că vrăjitoarea i-a trântit un “aoleu, cum adică?“.

   “Păi nu trage şi am nevoie de o dezlegare. Da, da, de o dezlegare la peşte“. Şi ne-a închis. Ne-am dat seama că n-avem nicio şansă, aşa că am am aruncat starea colegului într-o problemă reală. Subit îşi dorea să scape de problema alcoolului.

A doua încercare

   Tema era aleasă, omul nostru avea viciul băuturii. Alege o tămăduitoare, o sună, ea îi răspunde. Îi explică cum a dat de ea, de la ce femeie are recomandarea şi de ce a sunat-o. Şi-a păstrat calmul, a prezentat detaliat cum dă cinci sutici pe zi numai pe alcool şi de aici a simţit şi tămăduitoarea că e rost să meargă mai departe cu această convorbire. Încântată nevoie mare, îl asigură că-l scapă de problemă şi că şedinţa pentru a se cunoaşte îl costă, întâmplător, tot cinci sute de lei.

vrajitoare1sursă

   Al nostru iritat i-a spus că el se aştepta să simtă deja efect numai din conversaţie şi, supărat nevoie mare, a desfăcut încă o bere în difuzorul telefonului. Tămăduitoarea s-a panicat, a zis răspicat “aoleu, mamă, dar e problemă serioasă la tine“, iar omul cu viciul şi-a continuat nemulţumirea. N-a mai rezistat şi i-a spus că vrea să-i îngheţe mâna cu care bea. Soluţia celei sunate? Să îşi bage mâna în apă şi după în congelator. De aici, discuţia a fost distrusă. Stop joc, următoarea!

A treia încercare

    Se făcuse deja târziu, dar noi nu realizasem. Am zis că “a treia oară e cu noroc” şi am apelat. Orice problemă am fi avut, a fost genul ăla de discuţie care se schimbă radical de la prima replică. O trezisem pe aleasă, iar întrebarea ei cu “mamă, de ce suni la ora asta?” ne confirmase că dormea. I s-a vorbit de o durere inexplicabilă de trup, durere care pornea de undeva din zona picioarelor şi ajungea pe la coloană, ca mai apoi să facă drift prin corp nu mai ştiu până unde.

    Femeia a zis că se rezolvă, numai că acum are o lucrare cu nişte fete şi se duce efectul. Am închis şi am izbucnit în râs. Presupunem că în vis avea acea lucrare, iar dimineaţă a şi uitat că i-a sunat telefonul. Singurul lucru cert e că primul nostru telefon a fost ţeapă pentru că în momentul în care am sunat eram pe al doilea loc, iar la terminarea concursului am ajuns să fim pe locul trei. Nu ştiu dacă în cazul vostru au funcţionat telefoanele sau vizitele la vrăjitoare, dar noi n-am avut o (al)chimie prea bună cu ele.

About the author / 

peapetulburi

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !