Opinii

Despre marşul gay şi nătângii care ţineau de steaguri

0

   Ieri în Bucureşti au avut loc două marşuri: unul al diveristăţii şi unul al normalităţii. Sincer să fiu, nu văd rostul niciunuia dintre cele două. Cât nu încalci libertatea altora, poţi să te legi singur de un tub de artificii şi să pretinzi că eşti un pheonix atunci când vei începe să alergi ca un bezmetic pe câmp, fiind cuprins de flăcări. Până la urmă, niciunul nu are dreptul de a stabili normalitatea decât pentru propria persoană, iar dacă majoritatea a zis că e okei să fii hetero, respecţi decizia (democraţia asta) şi mergi mai departe cu propriile preferinţe. (sursă foto)

   Problema mea, de fapt, nu e cu toată nebunia asta care are loc an de an şi pe care am început s-o ignor, ci cu generaţia mea de nătângi. Ea e fascinată de acest spectacol. E gata oricând să ţină şi cu dinţii de steagurile de la marşul diversităţii, dar ăsta-i singurul protest la care e în stare să meargă. În momentul în care ultimul copac va fi tăiat, iar senzaţia de sufocare va apărea, ea va fi fericită că moare alături de un gay căsătorit, că doar pentru asta a luptat. Generaţia mea susţine lupta împotriva rasismului, dar are bine imprimate în cap prejudecăţile despre cartierele de la periferia oraşului. Luptă atât de mult, încât a preferat licee din zone centrale, unde părinţii s-au asigurat că nu există rromi care să pună în pericol viaţa acestor copii minunaţi.

   Generaţia mea e liberă. Atât de liberă, încât e dependentă de toate brandurile existente. Generaţia mea e nonconformistă. Atât de nonconformistă, încât au început să arate toţi la fel. Generaţia mea e atât de “open mind”, încât de-abia aşteaptă să mai judece pe cineva. Generaţia mea n-are nimic cu persoanele obeze, e doar conştientă că e mai sănătos să fii slab spre schilod. Generaţia mea îşi iubeşte ţara. Atât de mult, încât are bagajele făcute dinainte de a învăţa ordinea corectă de pe tricolor.

   Din fericire, generaţia mea e tânără, iar timpul va cerne oamenii capabili de gloată. Momentan nu poate gestiona atât de multă informaţie primită de la emisiunile de calitate pe care le urmăreşte, iar accentul nu cade încă pe cultură, ci pe kultur. Va avea şansa de a înţelege de ce sunt lucruri mai importante pentru care merită să lupţi, iar încercarea disperată de a fi diferit se va stinge treptat. Îşi va seama de ce înseamnă consumerism, de ce e bine să deţii cât mai multe informaţii şi de ce e bine să deţii un set de principii sănătoase înainte de a încerca să-i forţezi pe alţii să-ţi înţeleagă ideile. Până atunci însă, va continua să ţină de steaguri vopsite cu diversitatea altora, să ignore problemele reale şi îşi va aştepta liniştită porţia de iluzie în care trăieşte.

 

About the author / 

peapetulburi

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !