Escape Room

Am aproape evadat la Misterium 52

1

Cum încă mai erau destule zile până la primul examen, am zis că mai e loc de încă un escape. Am fost la Misterium 52 prin Centru Vechi, i-am înnebunit pe oamenii de acolo cu tonele de cuvinte pe care le spuneam pe minut şi am aproape evadat din ambele camere.

   Locaţia este uşor de găsit, dar asta nu m-a oprit din tendinţa de a întârzia. Punctualitatea e clar o calitate ce-mi este străină, iar internauţii exploratori (Malaez, Ana, Emil, Şerban) au fost nevoiţi să-l aştepte pe subsemnat câteva minute. Am urcat pe nişte scări, am bătut la uşă, ne-am făcut imediat simţită prezenţa prin decibelii emanaţi de vocile de blogger şi, înainte de a începe cu evadările, ne-am stors puţin mintea cu nişte jocuri pe care le au la recepţie (big up pentru chestia asta).

   Camera artistului a fost prima cameră jucată şi, dacă aveţi de gând să o faceţi şi voi, va trebui să vă grăbiţi. Se va închide în curând, iar doborârea recordului ei a fost unul din scopurile noastre. Camera nu are o poveste anume, dar este extrem de liniară. Vă veţi da seama imediat ce veţi deschide nişte lacăte. Decorul este fain, puzzle-urile sunt bine gândite, iar lipsa de atenţie s-ar putea să se joace puţin cu timpul vostru de evadare. Noi am reuşit să evadăm cu aproape 17 minute înainte de final, iar timpul record era de 30 şi ceva…asta e, nu ne-a ieşit schema. De menţionat faptul că fost pentru prima dată când am primit hint şi l-am trimis înapoi pe sub uşă cu textul “am folosit asta deja :)”. Desigur, după alte câteva minute ne-am dat seama că, de fapt, doar rezolvasem puzzle-ul respectiv, dar nu ne folosisem de el.

matrixsursă

   Am mai stat puţin (mai mult) la taclale şi am mers şi în camera Matrix. Aici, treaba s-a complicat, căci o singură echipă a reuşit momentan să evadeze. Nu se mai punea problema de făcut recorduri, ci doar de ieşit de acolo. Primul puzzle ne-a dat bătăi mari de cap, minţile noastre neputând să-l rezolve fără hint. După, ne-am mişcat mai bine, dar Universul n-a vrut ca noi să evadăm. Nu am mai reuşit să rezolvăm ultimul puzzle (n-a mai funcţionat ceva), iar intuiţia nu a putut să ne arunce pe wall of fame.  Totuşi, rămânem cu satisfacţia că am fost echipa cea mai aproape de a ieşi din timp util de acolo.

   În concluzie, vă puteţi abate puţin din drumul vostru către terasele sau cluburile din Centrul Vechi şi să încercaţi şi un escape room la Misterium 52. Pentru rezervări, daţi click aici.

About the author / 

peapetulburi

1 Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !