Escape Room

Am dat examenul cu susul în jos la Exitus

0

Am fost la Exitus într-o formulă nouă şi am profitat de faptul că, orice timp am fi obţinut, am fi făcut record. De ce spun asta? Pentru că am reuşit să mergem înainte de inaugurarea oficială, iar camerele ne-au plăcut mult.

   Buun, să o luăm cu începutul. Odată ajunşi la Piaţa Romană, chiar vis-a-vis de KFC, am avut parte de ceea ce înseamnă, cu adevărat, siguranţa cetăţenilor. Blocul în care cei de la Exitus îşi au sediul s-a gândit să iasă din monotonie, având nu unul, ci două interfoane. Urcăm cu dulapul (a se citi liftul) şi ajungem la destinaţie, loc unde Şerban începuse discuţiile escapiste fără noi. Nţ, nţ! Facem şi noi cunoştinţă cu Alexis şi Diana, gazdele noastre şi ne regrupăm, în aşteptarea Adinei. Formula echipeni a fost, de data asta, următoarea: Malaez, Diana, Şerban, Adina, subsemnatul.

   Profităm de mediul prietenos creat, râdem, glumim şi începem să aflăm informaţii despre prima cameră pe care urma să o jucăm: The Exam. Toate bune, până aflăm că hinturile se dau prin walkie-talkie, iar noi suntem în culmea bucuriei. Ne dăm seama că cineva din echipă, nu dăm nume, va profita de ocazie pentru a mai vorbi şi cu alţi oameni de pe această frecvenţă, iar premoniţia se îndeplineşte destul de rapid. Povestea camerei e simplă: un profesor de criptologie v-a pregătit vouă, studenţilor lui, un examen aparte. A creat o cameră plină de coduri şi simboluri, iar voi aveţi 60 de minute pentru a ieşi de acolo şi a-i dovedi drăgălaşului că meritaţi să luaţi măcar sfântul 5.

Room-Richard-Collins

   Pentru noi (adică Adina, Malaez, subsemnatul) a fost un fel de combo-wombo. Avusesem examen cu doar câteva ore înainte, deci mintea noastră era deja setată. Am reuşit să facem şi un puzzle prin intuiţie, dar nu ne-a stricat în niciun fel plăcerea jocului, ci ne-a scăpat de câteva minute de gândire, ceea ce mi s-a părut foarte mişto (trăiască spiritul de observaţie!). Am trecut testul profesorului după 48 de minute, iar camera primeşte un mare plus pentru tematica de criptologie pe care o are.

   Am mai stat la poveşti, am dat şi de o enigmă referitoare la forţa lui Malaez şi ne-am bucurat de priveliştea de la balcon. Piaţa Romană chiar se vede foarte mişto de sus, iar agitaţia din jurul metroului nu mai pare atât de deranjantă. Am reuşit să prindem şi alţi oameni pe frecvenţa walkie-talkie-urilor, am discutat vrute şi nevrute cu ei şi am decis că e momentul să jucăm şi cea de-a doua cameră. Modestia mă obligă să precizez că am fost primii care am intrat în “Upside Down“, cameră care îşi respectă pe deplin numele. E un şoc să învingi gravitaţia şi să ajungi să fii tu cel sau cea care stă pe tavan, nu lustra sau alte obiecte care îşi găsesc acolo locul.

upside down

   Aşa cum am şi sperat, au profitat total de faptul că totul e cu susul în jos, iar puzzle-urile sunt făcute în conformitate cu asta. Am aproape adus un plus şi la metoda de hinturi pentru camera aceasta, semn că bună dispoziţie contribuie foarte mult atunci când vrei să fii productiv. Am fost oarecum învinşi de cameră şi, dacă nu ne împrieteneam pe bază de zahăr ars şi idei de găurit în plus pereţii cu Diana şi Alexis, existau şanse să rămânem prizonieri în acea lume cu fundu’ în sus. Nouă ni s-a părut ceva mai grea decât prima, deci sugestia noastră în cazul în care vreţi să jucaţi ambele camere în aceeaşi zi este să începeţi cu aceasta.

   După un record şi o aproape evadare care se poate considera tot record, am mai stat puţin şi am decis că e timpul să o luăm către căşile noastre. Am mai făcut o călătorie în timp cu dulapul (liftul), am observat un cod de patru cifre pe îmbinarea dintre cele două uşi ale dulapului şi am realizat cât de setată ne-a fost mintea de zecile de camere de escape la care am fost. Ne-am luat rămas bun, iar noi suntem acum datori cu nişte cremă de zahăr ars.

   Pentru a vă încerca şi voi norocul în ale evadărilor, puteţi da un click aici pentru a vă rezerva una sau ambele camere, pentru a afla mai multe detalii sau pentru a afla lista de preţuri. Eliberare uşoară!

About the author / 

peapetulburi

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !