Escape Room

Am ieşit din Garsoniera lui Vali Dobrogeanu

7

După maratonul de şapte camere în 24 de ore, am zis că e momentul să mai mergem la încă un escape. Am ajuns la Escapart, mi-am învârtit puţin maşina în curtea lor în timp ce Malaez se credea pădurar şi muta crengi de copac, iar apoi Vali a trebuit să suporte toate prostiile pe care le debitam.

   Paradoxal, am ajuns la timp de data asta, numai că am ajuns degeaba. Şerban a crezut că sunt la mişto puse semnele cu Escapart (degeaba a fost convins Leonte să nu le pună invers) de lângă spitalul Matei Basarab, aşa că şi-a continuat liniştit drumul cu taxiul. S-a trezit la un kilometru şi ceva distanţă şi a fost nevoit să facă drum întors pe jos, ceea ce sigur i-a încântat sufletul de fumător. Ne-am regrupat, eram toţi cinci (Malaez, Ana, Emil, Şerban, subsemnatul), aşa că am putut să ne apucăm şi de evadări. Prima cameră pe care am jucat-o a fost “Garsoniera“, cameră cu tematică a serialului de pe youtube.

   Povestea e foarte simplă aici: ne-a mâncat curiozitatea să vedem cum e pe platoul de filmare al serialului, aşa că am rămas blocaţi. Aveam 60 de minute pentru a evada. Faza mişto la “Garsonieră” e că aveţi clipuri personalizate, clipuri care trebuie urmărite cu atenţie până la final. Noi n-am făcut asta şi ne-a cam costat. Camera în sine nu este foarte grea, iar urmărirea serialului nu este obligatorie pentru a reuşi să evadaţi. Totuşi, sunt puzzle-uri în care puteţi economisi două-trei minute dacă aveţi ceva cunoştinţe garsonieristice, iar lucrurile devin mai amuzante decât sunt. Am avut nevoie de două hinturi şi am evadat în vreo 30-31 de minute. Dacă am fi fost atenţi la filmuleţe, sigur ne apropiam de recordul camerei…deh, dă-i românului mintea de apoi.

garsoniera

   Buuuun…Şerban a simţit nevoia să îşi răsplătească plămânii pentru efortul depus, noi am mai râs puţin şi apoi ne-am îndreptat cu toţii tălpile către Patogen. Aici treaba s-a schimbat pentru noi. Camera este grea, iar combo wombo-ul dintre examen şi o cameră de escape şi-au cam pus amprenta. N-am mai reuşit să fim atenţi la tot ceea ce găseam, iar după ce deschideam un lacăt nici măcar nu mai eram în stare să ne folosim de tot ceea ce ni se oferea. A fost puţin failuţ cum ne-am mişcat, dar am reuşit să evadăm cu două extra hinturi faţă de cele trei la care aveam dreptul. Cum s-ar spune, am aproape evadat, iar mintea formată de alte camere s-a simţit mai mult ca oricând în Patogen. Ne-am legat de lucruri care nu ne ajutau cu nimic, doar pentru că la alte escape-uri treburile au mers aşa.

   Observaţii şi concluzii:

   1. Dacă vreţi să jucaţi ambele camere în aceeaşi zi, ar putea fi o idee mai bună să începeţi cu Patogen. E mai grea şi necesită mult mai multă atenţie.

   2. Dacă simţiţi că vă sufocaţi, puteţi deschide geamurile. Nu vă luaţi după deşteptul din echipă care vă va zice: “are sticker cu do not touch”. Calculaţi, de asemenea, numărul membrilor din echipă în funcţie de cât oxigen pot consuma în 60 de minute.

   3. Dacă aveţi oameni în echipă care au plăceri dubioase ce implică băgatul mâinilor în sobă, într-una din camerele de aici nu vor fi satisfăcuţi. Soba este acoperită cu folie de aluminiu.

   4. După ce deschideţi lacăte şi alte cele, verificaţi de două ori dacă aţi luat tot de acolo. Nu vă încredeţi în cel care a deschis lacătul.

patogen

   5. Hinturile sunt făcute pentru a vă ajuta. Citiţi-le cu atenţie, altfel veţi primi un extra bileţel cu un cuvânt subliniat pentru a vă deschide ochii. (Malaez, eşti MIOP!)

   6. Dacă vreţi să scrieţi un review despre camerele jucate, nu spuneţi la bere “ce mişto ar suna 10 lucruri despre Escapart”. Cineva ar putea să vă fure ideea.

   7. Reţineţi pe ce uşă aţi intrat, s-ar putea să vă rătăciţi. După ce-am ieşit din Patogen, ni s-a părut totul un labirint.

   8. Urmează o nouă cameră la Escapart, deci fiţi cu ochii pe pagina lor de feisbuc.

   Pentru rezervări, puteţi da un click aici, iar pentru mai multe detalii aici. Pentru preţuri, aruncaţi-vă mouse-ul aici. Eliberare uşoară!

About the author / 

peapetulburi

7 Comments

 1. Alexandru Ion June 10, 2015 at 2:24 pm -  Reply

  1. Pentru tine făceam pe pădurarul, da’ pescarii din ziua de azi n-au pic de recunoştinţă!
  2. De ce pune toată lumea sobe în camere, dacă sunt inutile? Alo, anii ’50, s-aude?
  3. Nu sunt miop, aşa am vrut să fac! Pentru suspans.
  4. Am dat sursa, nu fi heităr. Recunoaşte c-ai fi vrut să-i furi tu ideea. :))
  5. La cât te-ai luat de mine în articolul ăsta, o să zică lumea c-am făcut singur camerele. Hai mersi!

  • peapetulburi June 10, 2015 at 3:02 pm -  Reply

   1. Nu am scris nicăieri că nu am apreciat efortul tău.
   2. Pentru că e mai uşor să le laşi acolo, decât să le scoţi.
   3. Anulez acum programarea la optinova.
   4. Am fi putut să-l trollăm toţi pe Emil, ar fi fost o idee.
   5. Sunt PR-ul tău, te fac vedetă.

 2. Șerban June 10, 2015 at 2:50 pm -  Reply

  Greu, taică! Când încurci Matei Basarab nr. 49 cu Matei Voievod nr. 49 și mai și mergi 1,5km pe jos, după care intri în Patogen, crede-mă că îți explodează creierul mai ceva ca oala sub presiune! 🙂 Eu zic că Patogen are grad de dificultate 10/10. Poate dacă am fi fost mai odihniți, ar fi fost mai ușor, dar nu neapărat.

  • peapetulburi June 10, 2015 at 2:58 pm -  Reply

   Lasă, că ai avut timp să te relaxezi în Garsonieră până să intri în Patogen. Oricum, îţi încinge rău carcasa Patogenul, mai ales dacă ai oameni în echipă cărora le e frică să deschidă geamul :))
   Da, nu ştiu ce să zic cu odihna, dificultatea camerei nu se schimba…totuşi, e bună scuza cu oboseala, trebuia să ne legăm de ea. 😀

   • Șerban June 10, 2015 at 4:41 pm -  Reply

    Poate și lumina ne-a dat peste cap.

    • peapetulburi June 10, 2015 at 5:51 pm -  Reply

     Sau lipsa de oxigen, zic şi eu :)))

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !