Escape Room

Din Egipt la detectivi, din birou la primitivi

2

Ne-am plimbat dintr-o cameră cu egipteni într-una cu un detectiv anchetat, ca apoi să ajungem victimele unui criminal în serie. Toate astea s-au petrecut într-o sâmbătă dimineaţă, iar sesiunea pare a fi făcută pentru a-ţi petrece timpul departe de învăţat.

   După câteva minute în care am încercat să-mi parchez regulamentar bolidul în pantă, am ajuns la DeCod3 Rooms, al doilea escape din maratonul de şapte camere în 24 de ore. Ne-am întâlnit vis-a-vis de “cea mai ciudată clădire din Bucureşti”, pe strada Boteni. Am râs puţin (Malaez, Sofia, subsemantul, Ana) de Emil că iar a trebuit să urce nişte scări şi ne-am împrietenit cu oamenii ce ne aşteptau să evadăm din camerele lor. Am vorbit puţin cu ei, timp în care Ana a descoperit că îi foarte plac copiii.

   Prima cameră în care am intrat a fost “The Tomb“. Nişte arheologoci, adicălea noi, au descoperit un nou mormânt egiptean. Entuziaşti din fire, am activat din greşeală un mecanism ce a închis uşa catacombei. Ce poate fi mai plăcut decât să fii blocat într-un mormânt egiptean şi să ştii că mai ai 60 de minute înainte de a te sufoca? Ne-am pus pe căutat indicii care, la un moment dat, păreau că nu se mai opreau. Camera e faină pentru începători pentru că îţi oferă o lecţie bună despre ce înseamnă un escape. Nu sunt multe lacăte de deschis, dar trebuie făcute în continuu corelări între ceea ce găseşti şi ceea ce se află în mormântul egiptean. Am evadat înainte cu aproape 20 de minute de a rămâne fără aer, ceea ce ne-a oferit posibilitatea să ducem mai departe maratonul pornit cu o seară în urmă.

   A doua cameră jucată a fost “The Frameup“. Se pare că partenerul nostru, detectivul Smith, a reuşit să fie omul nepotrivit la momentul nepotrivit. A fost implicat în ancheta poliţiei, iar toate indiciile strânse până în acest moment ni-l arată pe el ca fiind autorul unei crime. Din fericire, noi am crezut că este nevinovat şi ne-am hotărât să-l ajutăm. A fost cea mai rapidă evadare a “Internet Explorers” de până acum: 25 de minute şi 46 de secunde. Acum suntem pe locul doi în topul evadărilor din această cameră şi sperăm să nu ne fie luat locul prea curând. Una peste alta, şi această cameră este bună pentru cei care sunt la început pentru că nu este extrem de grea. Cât timp aveţi atenţia cu voi, nu aveţi cum să eşuaţi…mai multe nu vă pot spune, doar avem un record de ţinut 🙂

decode

   Buuuun…după ce am ieşit din mormântul egiptean şi am dovedit şi nevinovăţia detectivului Smith, se pare că a trebuit să fim pedepsiţi. Ne-am trezit victime în camera “The Serial Killer“. Aşa cum sugerează şi numele, aveam de înfruntat un criminal în serie, numai că ăsta era şi niţel dereglat. Nu-l bucura ideea de a-şi omorî victimele, trebuia să le şi tortureze înainte. Cum niciunul dintre noi nu părea să aibă chef să fie torturat de nebunul ăsta, am început să cotrobăim prin camera plină de elemente de tortură şi bucăţi din oameni ce n-au mai reuşit să prindă un nou examen din sesiune. Puzzle-ul final s-a jucat destul de mult cu minţile noastre şi am evadat în 51 de minute şi 21 de secunde. Mnoh, ne pare rău pentru dereglat, aproape că îi făcusem speranţe.

   În ordinea dificultăţii, de la greu la uşor, camerele de la Decod3 Rooms mi-au părut a se aşeza în ordinea asta: The Serilal Killer, The Tomb şi The Frameup. Recomandarea mea ar fi ca înainte de a vă pune cu nebunul ăla de criminal, să mai jucaţi încă o cameră de la ei pentru a înţelege cum au fost gândite. Vă va ajuta mult treaba asta şi vă veţi mări şansele de a nu ajunge pe masa de tortură. Pentru rezervări, puteţi da un click aici, iar pentru mai multe detalii puteţi da un click aici. Preţurile le puteţi afla de aici. Eliberare uşoară!

About the author / 

peapetulburi

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !