Evenimente

Evenimente 15-30 iunie, Bucureşti

0

A venit vara peste măreţul Bucureşti, sufletul aproape că îmi leşină, iar evenimentele mişto tot continuă să apară. M-am gândit să vă uşurez puţin viaţa şi să vă aduc în faţa ochilor evenimentele din Bucureşti care mi s-au părut faine în această jumătate de iunie rămasă. (sursă foto)

1. Nuovo Cinema Verona: o vară întreagă cu filme de autor în Cafe Verona (16, 23, 30 iunie, ora 20.00)

   Evenimentul se desfăşoară în fiecare marţi de la 20.00 pe toată durata verii. Filmele proiectate sunt toate din categoria “must see”, fie că vorbim de unele clasice, suprarealiste sau expresioniste. Intrarea este liberă, iar vizionările se fac pe un LED ultra HD (sună ultra pompos). Luna aceasta vă puteţi delecta cu “A Clockwork Orange” (16 iunie), “North by Northwest” (23 iunie) şi “Casablanca” (30 iunie). Pentru a vă rezerva locurile, puteţi da un mail la inscrieri@carturesti.net, iar pentru mai multe detalii puteţi da un click aici.

 

2. Expoziţie: “Bucureştiul colorat”, cu graffiti şi picturi murale (16 iunie, 18.30, magazin F64)

   Asociaţia „Bucureştiul meu drag” împreună cu magazinul F64 si AME design vă invită la vernisajul expoziţiei de fotografie “Bucureştiul colorat”, care va avea loc marţi 16 iunie 2015 la Magazinul F64, ora 18.30. 40 de bucureşteni au găsit în cele mai neobişnuite locuri graffiti, stencil sau mesaje care înfrumuseţează sau, din contră, urâţesc oraşul. Fotografiile sunt expuse ca un film fotografic care spune povestea “colorării” Bucureştiului. Mai multe detalii aici.

f64blog

 

3. TIFF Bucureşti (17-21 iunie, cinema Elvira Popescu)

   O selecție de filme din programul TIFF 2015 va rula între 17-18 și 20-21 iunie la Cinema Elvira Popescu din București. Printre titlurile din retrospectivă se află Incendiul (r. Juan Schnitman), câștigătorul Trofeului Transilvania, Lecția (r. Kristina Grozeva, Petar Valchanov), distins cu Premiul pentru regie, Despre oameni și oi (r. Grímur Hákonarson), recompensat cu Premiul Special al Juriului și Premiul Publicului. Este clar cel mai aşteptat evenimentat de către mine în această lună, iar programul îl puteţi găsi aici.

11390200_10153974692248747_4484744285084705073_n

 

4. Privind cerul (20 şi 27 iunie, ora 19.00, Palatul Şuţu)

   Există două conferinţe la acest eveniment: “Călătorie prin Univers” şi “Câte stele sunt pe cer?”. Conform paginii de feisbuc a evenimentului, programul este următorul:

   Călătorie prin Univers (20 iunie)
Observatorul Astronomic vă asteaptă să faceți o călătorie până la marginea Universului sâmbătă, 20 iunie 2015. Călătoria se va face folosind un program de astronomie creat de National Astronomical Observatory of Japan (NAOJ) și o proiecție normală, însoțită de explicații „pe viu”.

   Câte stele sunt pe cer? (27 iunie)
Prezentarea constă în vizualizarea (și conștientizarea) numărului enorm de stele care se află în Univers. Pentru a ilustra acest fapt se va folosi un program de astronomie și baze de date cu observații astronomice reale. Prezentarea este o proiecție pe întuneric, însoțită de explicații live. Participanții vor vedea cum arată cerul văzut cu ochiul liber și prin telescop, dar și o colecție de obiecte observate până în prezent de astronomi.

   Ambele conferinţe sunt prezentate de către Adrian Șonka, iar preţul unui bilet este de 5 lei (întreg) şi 2 lei (redus).

sutu

 

5. T-shirt Fest România 2015 (20-21 iunie, Control Club)

   T-Shirt Fest România este prima sărbătoare din țară dedicată exclusiv tricourilor. Ediția din acest an este programată pe 20 și 21 iunie 2015 în Control Club din București. La eveniment vor fi prezenți o parte din cei implicați direct în realizarea, personlizarea și comercializarea celui mai popular obiect vestimentar din lume.
În cele 2 zile ale festivalului vor avea loc o gamă variată de activități: demonstrații live de design digital, prezentări de colecții, personalizare tricouri prin serigrafie, tricouri custom hand-painted, tehnici prin care iți poți reinventa tricoul, concurs de design de logo. Mai multe informaţii găsiţi aici.

tshirt

 

6. Garage SALE! (21 iunie, LOKAL)

   Peste 25 de vânzători vă aşteaptă în curtea LOKAL şi în interior cu haine, pantofi, accesorii, cărţi, jucării, obiecte de puericultură, mâncare bună, ceaiuri calde, cafele şi muffins delicioase: toate într-un loc luminos şi primitor – LOKAL, Eminescu 57A. Ne înnoim garderoba la început de vară cu chilipiruri aflate în stare foarte buna! Preţuri mici pentru lucruri faine de la oameni frumoşi. O parte din câştigul vânzărilor (20%) va fi redirecţionată către copiii care suferă de hipoacuzie, iar mai multe detalii găsiţi aici.

11200815_964213710279605_5220838691103343788_n

7. Proiecţiile Docuart (22 iunie-30 septembrie, MŢR)

   Pe 22 iunie, de la ora 19, vă prezentăm filmul documentar Piața Universitatii – România, regizat de Regia Sorin Ilieşiu, Stere Gulea, Vivi Drăgan Vasile în anul 1991, ce vorbeşte despre mitingul din Piaţa Universităţii din iunie 1990, unde au avut loc demonstraţii ale studenţilor împotriva guvernului neocomunist care ameninţă să ocupe conducerea ţării după înlăturarea de la putere a dictatorului Nicolae Ceauşescu. Intrarea este liberă, iar filmul va fi urmat de o întâlnire cu realizatorii documentarului. Pentru mai multe detalii despre program, daţi un click aici.

docuart

PS: Evenimentele notate cu verde sunt cele care sunt sau urmează a fi în desfăşurare, iar cele cu roşu sunt cele a căror dată a trecut.

 

 

About the author / 

peapetulburi

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !