Escape Room

Divide et impera la “The Curse”

0

Am prins un obicei ciudat în ultima vreme la escape şi, anume, să ajung mai devreme de ora stabilită. De data asta, am fost în cel mai dubios restaurant grecesc şi, ulterior, am intrat în normalitate şi mi-am retras paşii pe Mătăsari 21A.

   L-am salutat pe Malaez, am mai râs puţin cu Ana şi i-am aşteptat şi pe Marin şi Emil să apară. În tot acest timp, Codexiştii făceau ultimele teste în cameră, căci urma să o cam inaugurăm. Noua cameră se numeşte “The Curse“, iar povestea ne-o aduce în prim-plan pe vrăjitoarea Zendaya şi al ei palat. Se pare că un mic oraş numit “Castlemaine” n-a fost prezent când s-a împărţit norocul, iar destinul a avut grijă ca acesta să fie nevoit să se lupte cu un blestem. Aşa cum vă aşteptaţi, destinul oraşului ajunge chiar în mâinile voastre, iar deznodământul poate fi diferit în funcţie de deciziile pe care le veţi lua. Există şansa de a salva oraşul, de a-ţi salva propria echipă sau doar pe tine însuţi. Desigur, se pot face şi combo-uri din toate aceste posibilităţi, totul depinzând numai de voi.

   Primul big up pentru originalitate porneşte din faptul că, iniţial, intră o singură persoană. Treptat, ea îi va adăuga şi pe restul membrilor de echipă în cameră, iar asta aduce un plus de presiune atât în rândul persoanei care intră prima, cât şi în rândul celor care aşteaptă. Practic, se creează un mic joc psihologic printre cei care fac parte din echipă. De ce spun asta? Pentru că, la un moment dat, vă veţi putea salva diverşi coechipieri. În funcţie de cum aţi intrat în cameră, de orgoliile care există înainte de a intra pe uşa celor de la Codex şi de strategie, veţi putea decide cine merită sau nu să mai trăiască după experienţa “The Curse“.

the curse

   Mai multe despre regulile de joc din cameră veţi afla atunci când veţi merge, aşa că n-are rost să spun mai mult de atât. Acum, gândindu-mă şi la puzzle-urile pe care le veţi întâlni după ce veţi intra cu toţii în cameră, nu vă pot spune decât că trebuie să lucraţi ca o echipă. Orice idee vă vine s-ar putea să fie cea corectă, chiar dacă sună ciudat sau amuzant. Aşa cum văd eu lucrurile, timpurile record din această cameră vor fi obţinute doar de cele mai “sudate” echipe pentru că aici chiar contează extrem de mult comunicarea şi capacitatea de a lua în calcul fiecare variantă. Sfatul meu e să fiţi deschişi la orice fel de sugestie, să vă folosiţi hinturile cu mare atenţie şi să vă delimitaţi de restul camerelor de escape pe care le-aţi jucat până acum. La Codex camerele sunt diferite, iar timpul este singurul care stă în calea aducerii de noi inovaţii pe această piaţă din România.

   Dacă timpul camerei va fi de 90 de minute, atunci pot spune că ne-am descurcat în timp regulamentar (80 şi un pic de minute). Per total, experienţa a fost tare faină, iar dacă vreţi să jucaţi ambele camere de escape, v-aş sfătui să începeţi cu “The Curse” şi să mergeţi după în “Secret Society“. Vă veţi ajuta mintea să gândească după tiparul Codexiştilor care, după cum ziceam, e diferit. Până la o nouă revedere, nu pot decât să-i felicit pe Catrinel şi Sergiu pentru munca pe care o depun, iar vouă nu pot decât să vă recomand să daţi un click pe pagina de rezervări pentru a avea parte de o altfel de experienţă. Eliberare uşoară!

About the author / 

peapetulburi

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te

Dacă vrei să mai vâsleşti şi altă dată pe ape tulburi, lasă emailul tău aici.

Coming soon !